• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Tüp Bebekte Büyük Vurgun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara’daki bir tüp bebek merkezi, yüzlerce doktoru kullanarak ihtiyacı olmayana bile tedavi uygulamış. Kadın doğum uzmanı bir doktorun ihbar mektubuyla geçen yıl başlayan tüp bebek soruşturması skandallar zincirini ortaya çıkardı.

Bebek sahibi olmak isteyen anne baba adayları üzerinden doktorların fahiş paralar kazandığı iddia edildi.

Yasak olmasına rağmen Türkiye`nin çeşitli illerinde bebek hayali kuran ailelerden bin lira alan doktorların, bu kişileri tek birmerkeze yönlendirdikleri ileri sürüldü.

`MÜŞTERİ` GÖNDERENE 1000 TL

Türkiye`de kürtaj ve sezaryen tartışılırken bebek özlemi çeken 1 milyon çift, tüp bebek tedavisi görüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 3 denemenin masraflarını sigortadan karşılamasına rağmen ailelerin cebinden 6 ile 10 bin lira arasında para çıkıyor. İlaçlarla birlikte 200 milyon dolarlık sektör haline gelen tüp bebekte, bir yıl önce başlatılan soruşturma korkunç gerçekleri ortaya çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı`nın talimatı ile devam eden soruşturmada şimdiden 13 klasör hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Sağlık Bakanlığı müfettişleri bu 13 klasör üzerinde dedektif titizliğinde çalıştığı belirtiliyor.

Türkiye`nin en önemli iki jinekoloğu Prof.Dr. B.T, ve Prof.Dr. H.Y`nin soruşturmaya konu olan dönemde beraber işlettikleri A. Tüp Bebek Merkezi`nin embriyo merkezinde tüpler üzerinde incelemeler yapıldı.

Embriyolar buraya gelen anne baba adaylarına ait çıktı. Ancak 14 bin hasta dosyası istenmesine rağmen, merkezin bin 500 dosyayı müfettişlere teslim etmediği öne sürüldü. Merkezin muhasebe kayıtlarından elde edilen verilere göre Türkiye`nin dört bir yanından Ankara`ya tüp bebek tedavisi için aile gönderen doktorlara biner lira para gönderildi.

600 DOKTOR TAKİPTE

Edinilen bilgiye göre, paralar savcılığın takibine takılmaması için banka aracılığıyla değil kargoyla taşındı.
Hasta yönlendirmesi, üreme sağlığı ve tüp bebek yönetmeliğinde yasak olmasına rağmen, Türkiye`deki bazı merkezlerce de yönlendirme yapıldığı iddia edildi. Operasyon çerçevesinde, ailelerin duygularını istismar ederek para kazanan 600 doktor talimatla ifade verecek. Hekimler arasında aile yönlendirmesi yapanlara idari soruşturma açılması bekleniyor.

AİLELERİ GÖRMEDEN RAPOR VERMİŞLER

Soruşturma klasörlerinde yeralan belge ve hasta ifadelerine göre tüp bebek tedavisi için gerekli olan rapor aileler muayene edilmeden verilmiş. Sadece üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinin verdiği `tüp bebek yapması uygundur` raporunu tüp bebek uygulaması yaptıran aileler hiç hastaneye gitmeden almış.

Raporların B. T.ve H.Y`nin görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde uzaktan yazıldığı da iddialar arasında.

14 BiN AiLEYLE GÖRÜŞÜLECEK

Kütahya, Eskişehir ve Çanakkale`den başlayan aileleri dinleme operasyonunun 81 ile uzanacağı öğrenildi.

Bu illerde yaşayan ailelerin ifadeleri alınacak. Ailelere "Size başkalarının sperm veya yumurtası ile bebek sahibi olmak teklif edildi mi" sorusunun da sorulacağı öne sürüldü. Ailelerin rahatsız olmaması için hassas şekilde devam eden soruşturmada son sözü savcılık söyleyecek.

Bugün

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir