• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Keşmir`de `Yahudi Yerleşim` Planları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Keşmirli lider Seyid Ali Gilani, İsrail hükümeti ile istişarelerde bulunan işgalci Hindistan yönetiminin vadide `yahudi yerleşimlerinin" benzerlerini kurarak "devlet içinde devlet yaratmaya" çalıştığını açıkladı.

Srinagar`da bir basın toplantısı düzenleyen ve "Yeni Delhi Keşmir`de İsrail-tipi yerleşimler oluşturmayı planlıyor" diyen Gilani "Amaç, demografik yapıyı değiştirerek Keşmir anlaşmazlığını farklı bir yöne çekmek" şeklinde konuştu.

Yerleşimlere radikal ve silahlı Hintliler`in getirtileceğini belirten Gilani, bu durumun Keşmir`de bir iç savaşı tetikleyeceği uyarısında bulundu.

İsrail, 2.5 milyon Filistinlinin yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria`da 311 bin yerleşimcinin yaşadığı konutların yapımını sürdürüyor. Hindistan hükümetinin de işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimleri politikasını örnek aldığını belirten Keşmirli lider, planın ülkesinde bir iç savaş başlatılması için gündeme taşındığını kaydetti.

Keşmirli Hinduların evlerine dönüşlerine karşı olmadığını ekleyen Gilani, evlerini terkedenlerin kolonilerde değil "orijinal yerlerinde ve Keşmirli Müslüman birlikte yaşamaları" gerektiğini söyledi.

"Toplumu bölmeye yönelik bu planı kabul etmiyoruz" diyen Gilani, `Pandit` olarak adlandırılan Keşmirli Hindular`a planı reddetmeleri çağrısı yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir