• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Gözenek Köylüleri Köylerine Köprü İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`a 40 km uzaklıkta olan Çınar ilçesine bağlı Karabudak köyüne bağlı 30 haneli Gözenek (Girco) mezrası sakinleri köylerinden geçen çay üzerinde köprünün olmayışından dolayı hayvanlarını merada otlatamadıklarını ve düzenli olarak tarımcılıkla uğraşamadıklarını belirterek devletin bir an önce köylerinden geçen çay üzerinde bir köprünün yapılması talebinde bulundular.

 

Çınar ilçesine bağlı olmasına rağmen bütün alışverişlerini Diyarbakır üzerinden yapan Girco mezrasında ikamet eden köy sakinlerinden Mehmet Başdemir, Reşat Tatlı ve Nazım Acir, köylerinde 70-80 öğrenci olmasına rağmen köylerinde okul bulunmadığını da belirterek şöyle dediler: \" Köyümüzde bu kadar öğrenci olmasına rağmen köy okulumuz bile yok. 70-80 öğrencimiz 11 km uzaklıktaki Yukarı Örtüveren köyüne 4 servisle taşınıyorlar. Asıl sorunumuz ise, köyümüzün hemen yanında akmakta olan çayın su seviyesi Ekim ve Kasım aylarından itibaren çok yükseliyor. Su yükselmesi Nisan ayının sonuna kadar devam ediyor. Ekin ve meralarımızın 3`te 2`si çayın diğer tarafından bulunduğundan dolayı çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.\"

 

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Gircolular, erken ektikleri ekinlerine su seviyesinin yüksek olmasından dolayı gübre atamadıklarını ve hayvanlarını çayın karşı tarafından bulunan meralara götüremediklerini ifade ederek yetkililerden bir an önce köylerinden geçen çay üzerinde bir köprü yapılması talebinde bulundular. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir