• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Viranşehir Cami-Der`den Berat Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir Cami-Der Başkanı Mehmet Acet adına yayınlanan mesajda, Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili`nin günahlardan kurtulmak, af ve temizlenme gibi anlamlara geldiği hatırlatarak, kandilin İslam âlemine hayırlar getirmesini dilendi.

 

Müslümanların, bu gecelerde ömür sermayesini nerelerde geçirdiğini sorgulama, hata ve kusurlarından pişman olma, fırsatı olduğunu ifade eden Acet şunları kaydetti: \"Bundan dolayı bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Gündüzünü Saim (oruçlu), gecesini kaim ve uyanık geçirmeliyiz. Hele hele gaflet içinde, malayani ile oyalanmadan, camilere koşarak, sohbetleri dinleyerek, namazları kılarak, Kur`an okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, nefsi alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak için, muhasebesini yapıp varsa Allaha çok dua edip tövbe edelim.\"

 

Acet son olarak şu hadisi hatırlattı: \"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: `Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu mızıklandırayım. Bir belâ ile müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim` buyurur.\" (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir