• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
PDF`lerin Dokunulmazlığı Sona Eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Microsoft Office, hemen hemen tüm bilgisayarlarda bulunan ve dünya üzerinde en çok kullanılan yazılımlardan biri. Dolayısıyla bilgisayar üzerinden yapılan yazınsal işler de onun üzerine kurulu. Doğru düzgün bir alternatifinin bulunmayışı da işi bu noktaya getirmiş durumda. Ancak bu durum, Microsoft Office`in mükemmel olduğu anlamına da gelmiyor.

chip.com.tr`nin haberine göre özellikle kullanıcı arabirimi üzerinde yaptığı değişikler kullanıcıların tepkisini çekmeye devam ediyor. Office 2007`nin klasik görünümünü ve menüsünü değiştirmesi, buna henüz alışmaya başlamış kullanıcılar arasında hala tartışma konusu.

Başka bir sıkıntı ise PDF okuyucusu üzerine. Office 2007, herhangi bir dosyayı PDF dosyası olarak kaydetmenize izin veriyordu. 2010 sürümü de bu hizmeti kendiliğinden sunuyordu ancak 2007 uyumluluğu için eklenti kurmanız gerekiyordu. Sıkıntılı olan nokta ise; bu iki sürümün de oluşturduğunuz PDF dosyası üzerinde daha sonradan değişiklik yapmanıza izin vermiyor oluşu.

WinSuperSite web sitesinin haberine göre, bu sıkıntı 2013 sürümüyle birlikte son bulacak. Kendiliğinden PDF okuyucusu sunacak olan Word 2013`ün beta sürümü, muhtemelen gelecek hafta piyasaya sürülecek.

Microsoft`un sunacağı bu yenilik, birçok kullanıcıyı memnun edecek gibi duruyor. Önceden üzerinde pek oynama hakkımız olmayan PDF dosyaları, artık emrimize amade edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir