• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.214
  • ...
Tunus`ta Darbe Sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali`nin halk isyanıyla devrilmesinin sonra darbe söylentileriyle son bir haftadır tekrar gergin günler yaşıyor. Cıkan çatışmaların ardından bazı bölgelerde baskın yapan ordu ve polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Bir haftada gözaltına alınanların sayısının 600`ü geçtiği bildirildi.

Geçici hükümetin demokrasiye geçiş sürecini yönetemediğini belirten muhalifler, Bin Ali`yi devirerek yaptıkları devrimin peşini bırakmayacaklarını belirtiyor.

İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada eyleme katılanların bazılarının "silah kullanma" gibi suçları işlediği iddia edildi.

Yapılan devrimin ardından yaşam koşullarının hala çok pahalı olduğunu belirten eylemciler, geçici yönetimin hala bu durumla ilgili bir adım atmadığını belirtiyor.

Olayların dördüncü günü olan Pazar günü yapılan eylemde çoğu gençlerden oluşan Tunus halkı, Beci Cayd Sebsi başbakanlığındaki hükümetin istifa etmesini talep etmişlerdi. Öte yandan Paza günü yapılan eylmde güvenlik güçlerinin halkın üstüne ateş açması sonucu bir genç hayatını kaybetti.

ETHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir