• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an Yakan Caniler Kürtlerin Temsilcisi Olamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mazlum der Kocaeli Şubesi Yüksekova`da yaşanan olaylar ve Ubeydullah Durna`nın katledilişiyle ilgili bir bildiri yayınladı. "Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde, PKK`lılar tarafından uğradığı saldırı sonucu katledilen, Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcı Ubeydullah Durna kardeşimizin şahadeti bizleri derinden üzmüştür. Ubeydullah kardeşimizin, şahadeti, kendi öz kardeşimizi kaybetmiş gibi bizleri kedere boğmuştur.

Gözü dönmüş caniler, içinde Kur`an`ı Kerimlerin olduğu Mustazaf Der şubesini basıp, ortalığı talan edip, içindekilerini yakarken, İslam`a ve Müslümanlara olan kinlerini de açıkça ortaya koymuşlardır." denilen açıklamada, bölgede daha önce de birçok İslami STK`ya saldırı düzenlendiği hatırlatıldı.

KÜFÜR TEK MİLLETTİR
Daha önce de bölgede imamların katledildiğini, PKK`nın İslam`ı kendine bir tehlike olarak gördüğü belirtilerek şunlara yer verildi: "Bu katillerin, senelerce Müslüman Kürt halkını katleden, darbecilerden Ergenkonculardan ne farkı vardır? Daha öncede, Şura Der gibi derneklere, diğer İslami dernek ve vakıflara, dindarların sahip olduğu işyerlerine defalarca saldırılmış ve bu saldırılarda çok sayıda Müslüman yaralanmıştır. Ayrıca bölgede görev yapan imamlara da saldırılar düzenlenmiş iki imam yaşamını yitirmiştir. Ergenekoncular, darbeciler nasıl İslam`ı ve Müslümanları tehlike görüyorsa, PKK`nın da ve onun çizgisinde olanların da, aynı şekilde İslamı ve Müslümanları tehlike gördüğü muhakkaktır. Küfür tek millettir. Başbağlar katliamı, bölgede 40 yakın din adamının öldürülmesi, birçok Müslüman`ın katledilmesi, bunların bir gün hakimiyeti ele geçirirlerse, bölgede yaşayan Müslüman Kürtlere nasıl kan kusturacaklarının, insan hakları ihlallerinde bulunacaklarının sinyalini en güzel şekilde vermektedir."


KÜRT HALKININ TEMSİLCİSİ OLAMAZLAR
Kur`an yakan elin, kanlı anlayışın Kürd halkının temsilcisi olamayacağı ifade edilen açıklamada, "Bu olay İslamı ve Müslümanları yok edilmesi gereken bir tehlike gören, malum çizgi yandaşlarıyla, dirsek teması halinde olan, sözde insan hakları savunucularına iyi bir ders olmalıdır. Hak arama mücadelesini silahı ve şiddetle sürdürmeye çalışan bu anlayış sahipleri, Müslüman Kürd halkının temsilcisi olamazlar, şiddetle de hak aranmaz. Kürt meselesi noktasında, bu İslam düşmanlarının muhatap alınmasına kesinlikle son verilmelidir. Müslüman Kürd halkının temsilcileri asla, orak çekiçli, Kur`an`ı Kerimleri yakan, eli kanlı anlayış sahipleri olamaz." denildi.


ACISI TÜM MÜSLÜMANLARIN ACISIDIR

"Yüksekova`da yaşanan acının tüm Müslümanların açısıdır" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sözde hak arama mücadelesi içinde, Müslüman Kürd halkının huzurunu kaçırarak, en çok Kürt halkına zarar verdikleri muhakkaktır. Terörden arınmış, huzurlu bir yaşam en doğal insan hakkıdır.

İnsanların canına kastedildiği, silah zoru ve baskıyla, bir anlayışı desteklemeye, bir partiye oy vermeye zorlandığı, kepenk kapatmayanların mallarının tahrip edildiği, her gün çatışma ortamıyla bölge halkının huzurunun kaçırıldığı bir ortam, en büyük insan hakları ihlalidir. Dernek binasına yapılan saldırıda, sosyalist PKK`lılar tarafından, derneğin ve içerdeki Kur`anı kerimlerin yakılmasına engel olmak isterken şahadet şerbetini içen kardeşimize Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Acısı tüm Müslümanların acısıdır."

İbrahim Toprak - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir