• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Abbas Tutuklularımızı Serbest Bıraksın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde yüzlerce kişi Abbas’ın zindanlarında bulunan yakınlarının serbest bırakılması ve Kahire’de varılan barış anlaşmasının hayata geçirilmesi için dün öğleden sonra gösteri yaptı.

El-Halil şehrinde siyasi tutukluların serbest kalması amacıyla düzenlenen gösteriye tutuklu anneleri, eşleri, kardeşleri ve çocuklarının yanında, Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk ve milletvekilleri de katıldı.

Eyleme yerli ve yabancı birçok basın mensubu ilgi gösterirken, yaptıkları değerlendirmelerde tutuklu yakınlarının zindanlarda bulunan yakınlarının derhal serbest bırakılmasını talep ettikleri görüldü.

Gösterinin ardından tutuklu yakınları adına yapılan basın açıklamasında, 420’den fazla siyasi tutukludan ellisinin El-Halil’de bulunduğu belirtilerek, bütün siyasi tutukluların anlaşma gereği serbest kalması gerektiği ifade edildi.

Geçen hafta Kahire’de imzalanan barış anlaşmasının ardından siyasi tutukluların serbest kalacağı yönünde açıklamalar yapılmış olmasına rağmen, Ramallah yönetimi bu konuda gereken adımı atmıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir