• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Bu Teyze 133 Yaşına Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbekistan’ın özek bölgesi Karakalpakistan’ın başkenti Nukus`a bağlı Turtkul İlçesinde yaşayan Yusupova, resmi kayıtlara göre, 1 Temmuz 1880 yılında doğdu. Karakalpak asıllı Yusupova, doğum gününü evinde yakınlarıyla kutladı. İlçenin gurur kaynağı haline gelen Yusupova, üçüncü kuşak yakınlarıyla birlikte yaşıyor. Ciddi sağlık sorunu bulunmayan Yusupova, sadece yaşının ilerlemesine bağlı oluşan bünye zayıflığı nedeniyle ayakta durmada zorlanıyor. Yaşlı nine, günlerini daha çok yatağına uzanarak geçiriyor. Henüz konuşma ve görme yeteneğini kaybetmeyen Yusupova, sadece duymada sorun yaşıyor. Yusupova ile konuşabilmek için biraz sesli konuşmak gerekiyor. Dişlerinin çoğunu kaybeden Özbek çınarı, daha çok sulu yemekleri tercihe ediyor.
 Bu arada yaşlı ninenin şimdiye kadar Guinness Rekorlar kitabına alınmamış olması yakınları ve ilçe idarecileri tarafından tepkiyle karşılanıyor.
 
17 yaşında evlenen iki çocuk annesi Yusupova, 1940’ta kocasını, ardından da oğlunu kaybetmiş. Yüz yaşındaki kızı ise hala hayatta. Yusupova’nın kızı ve oğlundan gelen kalabalık bir torun şeceresi bulunuyor. Mütevazi bir evde torunlarının yanında hayatını sürdüren Yuspova`nın yaşadığı mahalledeki insanların çoğu ise akrabaları.

Bu haberler de ilginizi çekebilir