• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Kudüs`ü Yahudileştirme Çabasına `Askeri` Onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal yönetiminin Planlama ve İnşa İlçe Komitesi adlı organının dün (2 Temmuz Pazartesi) Kudüs`ün Zeytun Dağı mıntıkasına bir askerî akademi inşa edilmesi planını onayladığı bildirildi. Bu plan, Kudüs`te gittikçe yoğunlaşan Yahudileştirme faaliyetinin önemli bir boyutu sayılan askerî boyutunu oluşturuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin aldığı bilgilere göre askerî akademinin Mescidi Aksa`nın hemen yanı başında bulunan Zeytun Dağı`nda el-Matla` Hastanesi`nin yanına inşa edilmesi planlanıyor.

Konuyu takip eden araştırmacı Ahmed Sabb Leben`in verdiği bilgiye göre akademinin yaklaşık 14 dönümü kapsayacak oldukça geniş bir alana inşa edilmesi düşünülüyor. İnşaatın yapılacağı alan Heykel Planı adı verilen 51870 nolu planlamanın içinde ve Eski Kudüs`ün kuzeydoğu mıntıkasında kalıyor.

Ahmed Sabb Leben, akademinin işgal devleti genelkurmay başkanlığının ve üst düzey askerî yetkililerinin ofislerinin yer alacağı kapsamlı bir askerî külliye olmasının düşünüldüğünü söyledi.

Kudüs`e ve Kutsal Mekanlara Destek İçin İslâm - Hıristiyan Komitesi konu hakkında bugün yaptığı açıklamada projeye tepki gösterdi ve bunun İsrail işgalinin Kudüs`teki Yahudileştirme faaliyetinin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi. Açıklamada işgal devletinin bu tür projelerle Kudüs`ten İslâm`a ve Hıristiyanlığa ait bütün izleri silmeyi amaçladığı vurgulandı.

Kudüs`e ve Kutsal Mekanlara Destek İçin İslâm - Hıristiyan Komitesi Başkanı Dr. Hanna İsa yaptığı açıklamada; "Korkarım Kudüs konusunda dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş olacağız. İşgal devleti önce Kudüs`ün tamamını işgal etmek, sonra da birinci sırada Mescidi Aksa, ikinci sırada da Kıyamet Kilisesi olmak üzere İslâm`a ve Hıristiyanlığa ait tüm kutsal mekânları kirletmek istiyor" dedi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir