• DOLAR 32.499
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2480.307
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez`den Berat Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Berat Kandili yarın idrak edilecek. Berat Kandili münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir mesaj yayımladı.

Mesajında kültürümüzde \"kandil\" olarak adlandırılan bu gecelerin, özümüze dönme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu gecelerin Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlattığını ifade etti.

Berat Kandilinin müminlere öğrettiği hususlara işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez`in mesajından öne çıkan başlıklar şöyle: \"Berat Kandili, her türlü kötülükten beri olmayı öğretir. Her yıl gelen Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir. Berat Kandili, Allah katındaki beratımızın yollarını öğretir. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. \"Berat Kandili, gerçek özgürlük beratını öğretir. Berat Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Beratımızı almanın yolu, Kur`an-ı Kerim`i ve Hz. Peygamberin (sas) sünnetini yaşamaktan geçer. Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur`an-ı Kerim`i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sas)`in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını öğretir.\"

Beratımızın Önündeki Engeller
Mesajında insanlığın beratının önünde duran engellere dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu engellerin başında gelen kin, nefret, öfke, kibir, dünyevileşme ve güç tutkusunun gün geçtikçe insanlığı daha fazla etkilediğini vurguladı.

Birbirimizin Beratına Yardımcı Olalım
İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu sürece de değinen ve İslâm coğrafyasının bir an önce bir acı ve elem coğrafyası olmaktan kurtularak, yeniden bir ilim ve medeniyet coğrafyasına dönüşmesi duasında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bölgemizde yaşanmakta olan fitne, kargaşa ve kaos ortamına ve bunlardan teberra etmeye dikkat çekti. Müslümanların birbirlerinin beratına yardımcı olmaları gerektiğine işaret eden Başkan Görmez, mesajını şöyle bitirdi: \"İslâm dünyası olarak barış, huzur ve güven içerisinde, arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla`dan niyaz ediyorum.\" (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir