• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Gündüzü Oruçla Geceyi İbadetle Geçirelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 04 Temmuz 2012 Çarşamba gününü Perşembe gecesine bağlayan gecenin Beraat kandilidir. Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, gece dolayısıyla Merkez Şevket Başak Camiinde program düzenleneceğini kaydetti. Beraat Gecesinin mübarek dini gecelerden olduğunu ifade eden Çağlar, diğer normal gecelerden farklı olarak değerlendirilen faziletli bir gece olduğunu söyledi.

Müftü Çağlar, \"Bu gece, Müslümanlar tarafından daha fazla ibadetle, daha çok Kur`an okumak ve dinlemekle, Peygamber Efendimize salâvat ve selamlarla, çeşitli zikir ve Tevbe-istiğfarlarla, dünya ve Ahiret için dua ve niyazlarla, yardıma muhtaç olanların sıkıntılarını gidermekle değerlendirilerek ihyası tavsiye edilen mübarek bir gecedir\" ifadelerini kullandı.

Beraat Gecesi Şaban ayının On beşinci gecesi ve bu ayın da ortası olduğu gibi mübarek üç ayların da tam ortası olduğunu belirten Müftü Çağlar, Peygamber Efendimizin şu hadisini hatırlattı; \"Şaban`ın ortasındaki geceyi ibadetle ihya ediniz, gündüzü de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla Dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, \"Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu şöyle yok mu böyle (istediğini vereyim)` ve `Allah Teâlâ rahmetiyle Şaban`ın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Ben-i Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar` (bu ifade, Allah`ın bu gecede bağışladığı kullarının sayısız denecek kadar çokluğundan kinayedir.)\"

Müftü Çağlar, \"Şunu da bilmeliyiz ki, bu ve benzeri mübarek zaman dilimleri, sadece mevlit okumalarla, düzenlenen mevlit programlarını izlemelerle ve yaygın olarak görülen kandil tebrik mesajlarıyla değerlendirilmiş olmuyor. Gelenekleşmiş şekilleriyle değil, İslami ruh ve şuurla ve sağlam dini kaynaklarda tavsiye edildiği şekilde olursa gerçek manada değerlendirme gerçekleşmiş olur. Sadece belli gün ve gecelerde yapılacak ibadet ve dualara güvenip diğer zamanlarda Allah`a karşı kulluk görevleri ihmal etmelerinin de hiç doğru olmadığı, en makbul ibadet ve duaların az da olsa devamlı olanları olduğu da unutulmamalıdır. Affı ve bağışlaması ile cümlemizi günah yükünden kurtarmasını, azaptan beraat ve muafiyet vermesini, tüm din kardeşlerimizin mübarek gecelerini tebrik ediyoruz\" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri