• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...

Ramazan ayında pide fiyatlarının artmayacağını söyleyen Yiğit, pide fiyatları hakkında çeşitli süpekülasyonlar yaşandığını belirtti.

Ramazan ayında çıkan ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide fiyatları Ramazan ayından önce tartışma konusu olmaya devam ediyor. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, “Ramazan ayında çıkacak pide fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Geçen yıllara göre fiyatlar yerinde kalacak ancak gramajlarında düşüş olacak." dedi.

Şu anda 250 gram ekmeğin 60 kuruşa satıldığını dile getiren Yiğit, "Samsun`da fırıncılara bir fiyat zorlaması uygulamıyoruz. Ancak ekmek üreticileri çeşitli fiyatlara ekmek satıyor. Bu fiyatlar bu şekilde devam edip etmeyeceği tüketiciye bağlı. Bizler de pide fiyatları konusunda üreticilere hiçbir şekilde baskı yapmıyoruz. Fiyatlar konusunda üreticileri serbest bırakıyoruz." şeklinde konuştu.

Oda olarak, pide ve ekmek fiyatlarını tebliğ ettiklerini, ancak bir baskı yapmadıklarının altını çizen Yiğit, yine düşük fiyattan satan fırıncılara da `neden ekmek fiyatlarını düşük sattınız?` demediklerini söyledi.

Yiğit, şöyle konuştu:

"Ekmekte fiyatları serbest bıraktığımız gibi pide fiyatlarını da serbest bıraktık. Oda olarak zam yapmayı düşünmüyoruz. Pidelerin 250 gramı 60 kuruştan satılacak. Unutulmamalıdır ki pide unu normal ekmek unundan farklıdır."

Pidenin tüketimi konusunda da uyarıda bulunan Yiğit, "İnsanlar oruçlu olduklarını akıllarından çıkarmamalılar. Aç kalan bünyeye bir anda yüklenilmemeli. Sıcak pideler bir anda yenilmemeli. Pideler yarım saat veya onbeş dakika önce alınmalı ve soğutulmalı." tavsiyesinde bulundu.

Samsun Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Bozdoğan ise “Pide fiyatları maliyeti kurtarmıyor. Samsun`da büyük rekabet var. Pide fiyatlarının düşük olması halinde zararlar kaçınılmaz hale gelir.” diye konuştu.