• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Umre Yolcusune Müjde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, basım ihalesinin iptal edilmesi nedeniyle yaklaşık 20 gündür yaşanan pasaport sıkıntısının 15 Temmuz`dan itibaren sona ereceğini açıkladı. Umre nedeniyle pasaport isteyenlere ise ertesi gün verildiği ifade edildi.

Habertük Gazetesi`nden Bedirhan Özyiğit`in haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Vatandaşlarımız, müracaat ettikleri merkezlere aciliyetlerini bildirmeleri halinde ertesi gün pasaportları tanzim edilerek kendilerine gönderilmektedir. Umre için talep edilen pasaportlar da müracaatın ertesi günü tanzim edilerek sahiplerine postalanmaktadır. Hacca gidecek vatandaşlarımız ise, vize başvurularını 25 Ağustos 2012 tarihine kadar yapabileceklerdir. Pasaport Dairesi Başkanlığımız tarafından 15 Haziran 2012 tarihine kadar olan tüm pasaportlar tanzim edilmiş olup sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Sıkıntıya rağmen 20 günden fazla gecikmedi
Ayrıca, bugüne kadar pasaport üretiminde yaşanan sıkıntıya rağmen pasaportların tanzim süresi 20 günü geçmemiştir. Temmuz ayının ikinci yarısında sürecin tamamen normale dönmesi beklenmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir