• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Temiz Gıda Temiz Enerjiyle Sürdürülebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Enerji Hukuku Uzmanı Av. Yusuf Özer, yenilenebilir enerjinin bölge ve Adana için çok önemli olduğunu söyledi. Korona Temiz Enerji Firması Proje Müdürü Ahmet Gökçek ve ekibiyle birlikte gıda firmalarında sinevizyonlu sunum yapan Özer, Gıda firmalarına temiz enerjinin faydalarını anlattı.

Yenilenebilir enerjinin ülkenin enerjide dışa bağımlılığına çözüm olacağını ve binlerce insana yeni istihdam alanı sağlayabileceğini ifade eden Özer; AB ve gelişmiş ülkelerde Güneş enerjisinden elektrik üretiminin yüzde 50 den fazlası Orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşlarında kullanıldığını hatırlattı.

Özellikle enerji konusunda ülkemizde ve dünyada yaşanan sıkıntılara da değinen Özer, \"Ülkemizin geleceği; yerli ve yenilenebilir enerji üretiminin artmasıyla, İnsanlarımızın geleceği; temiz gıda ile doğrudan ilgilidir\" dedi.

Yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımıyla ilgili bir sunum yapan Özer, Türkiye ve dünyadaki yasal durumlar ve Devlet destekleri, karbon ticareti, temiz enerji finans kaynakları, temiz enerji yatırımlarının geri dönüşüm süreleri ve maliyetleri gibi konu başlıklarıyla da önemli bilgiler aktardı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir