• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Solhan ilçe Müftülüğü`nden Beraat Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Beraat Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Solhan İlçe Müftüsü İbrahim Özdemir, Müslümanlar bu gecede Allah`a, nefsine, ailesine, içinde yaşadığı topluma, tüm insanlığa ve tabiata karşı ilişkilerini yeniden gözden geçirmeli ve kendilerini derin bir öz eleştiriye tabi tutmalıdırlar\" dedi.

Müftü Özdemir, mesajında kandilin önemi, yapılacak ibadetler ve gösterilmesi gereken hassasiyetleri hakkında bilgi verdi.

Özdemir: \"Müslümanlar bu gecede Hz. Ömer`in `size hesap sorulmadan önce siz kendinize hesap sorun` mealindeki sözünü nefislerine uygulamalı ve kendilerine bahşedilen ancak hesabı sorulacak olan beden, ömür, mal, gençlik, bilgi ve diğer bütün nimetleri değerlendirip değerlendirmediklerini sorgulamalıdırlar. Nitekim Peygamber Efendimiz(sav)`in \"Allah Teâlâ herhangi bir kuluna bir nimet bahşettiğinde o kulundan o nimetin gereğini yapmasını ister\" mealindeki hadisi ilahî nimetlere karşı şükretmemizi ve şükrün de ancak bu nimetleri yerli yerinde kullanmamızla mümkün olacağını veciz bir biçimde ifade etmektedir. Müslümanlar bu gecede kendilerine bahşedilen hayatın en büyük nimet olduğunu, telafisi ve alternatifinin bulunmadığını tefekkür etmelidirler. Müslümanların bu gecede dünyanın bir tarla ahiretin de bu tarlanın bir harmanı konumunda olduğunu yeniden görmeli ve bundan hareketle dünya hayatını ahiret hayatı için seferber kılmalı diğer bir ifadeyle dünyayı araç ahreti de amaç yapıp aracı amaca tercih etmemelidirler. Nitekim `Siz dünya hayatını tercih ediyorsunuz. Oysa ahiret hayatı daha kalıcı ve (sizin için) daha hayırlıdır` mealindeki ayet dünya hayatındaki varoluşsal amacımızı belirlemede ve rotamızı nasıl çizmemiz gerektiği hususunda yeteri kadar açık, vurgulu ve dehşetengiz beyanlar içermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Beraat Kandili`nin, tüm insanlık âlemine hayırlar getirmesini ve hepimize İslam`ın eşsiz zaman algısını bahşetmesini Yüce Mevla`dan niyaz eder, herkesin kandilini tebrik ederim\" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir