• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
İnzar Dergisi Temmuz Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- "Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar" (Müddesir: 1-2) ayet-i kerimenin şiarıyla yayın hayatını sürdüren aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Temmuz 2012 yani 94. sayısı çıktı.

Dergini bu ayki dosya konusu; "İhlas". Dergi kapağında; "İhlas; ibadet hayat, mücadele ve ölümün Allah için olmasıdır" sözlerine yer verirken; "zikir ilahi bir ilaçtır, İhvan`ın devrimle ihtihanı, Başbağlar anısına ve Şah-ı zaman Ramazan" gibi yazı başlıkları dergi kapağına taşınan başlıca konular oldu.

İnzar Temmuz Sayısından Kısa Kısa

Başyazı`da; Doğru istikamet olan sünnete ve kitaba olan bağlılığın, her ne şartta olursa olsun bu müstakim olan çizgiden asla taviz vermediği ve verilemeyeceği işlemiş.

Faruk Hamza; Hicr suresinin 39-41 ayetlerinde iblisin ta baştan beri hilelerinin etkileyemeyeceği sınıf olan ihlâs sahiplerini bu ayki köşesine almış.

Zülfikar Fırat; İran İslam İnkılâbı rehberi İmam Humeyni`nin, "Bugün Humeyni sizin ücretinizi vermeye kadir değildir." hitabı bağlamında dava hizmetinde görülen hizmetlerin yüceliğini ve dolayısıyla bu hizmetlerin aslı itibari ile içlerinde ihlâsı barındırdıklarını, bu büyük hizmetlere karşılık süfli ücretlerin beklenmesinin ne kadar deni bir sıfat olduğunu takdim etmiş.

Abdurrahim Güneş ise ihlâs`ı, her şey zıddıyla tanınır ilkesi doğrultusunda riya ile beraber işlemiş ve riyakârların kendi zaif güçleri ile kendilerini tanıtmaya çalışırken ihlâs sahiplerinin bu fıtri isteklerini sonsuz kudret sahibi Allah (cc)`a havale ettiklerini, bu bağlamda aslında ihlasın daha şöhret edici olduğunu örnekleri ile gözler önüne sermiş.

Zamanların en hayırlısı geliyor. Nurullah Gülsever tabiri ile Şah-ı Zaman geliyor. Nurullah hoca kendi özgün üslubu ile ramazanın diğer zamanlara üstünlüğü ile dünyalık girdabındaki insanlık için bir selamet sahili olduğunu işlemiş.

İbrahim Dağılma ise geçmiş şairlerin ramazan ile ilgili şiirlerini işlemiş.

Yazın ortasındayız. Sıcakların en kavurucu olduğu bir zaman dilimi… ama buna rağmen bir zemherir gibi yüreğimizi donduran facialar var bu zamanda… Haziran ayında cami yarenlerinin hunharca uğradıkları kıyım… Bu ay ise küfrün karanlık odalarında planlanmış ve küfrün karanlık elleri tarafından işlenmiş başka bir cinayet… Başbağlar cinayeti… Zulmün ve küfrün cinayet felsefesini en iyi gözler önüne seren bir cinayet… Naşit Tutar hoca ile Mehmet Salih Gönül hoca göğüs kafesinde yürek taşıyan her canlının gönül tellerine dokunmuşlar özgün üslupları ile… (Hamdullah Sevim - İLKHA)

İletişim adresleri
Adres: Yavuz Selim Mh. Mehmetçik Sk. No: 71 Esenler-İSTANBUL
Web: www.inzardergisi.com
Mail: inzardergisi@inzardergisi.com
Abone: abone@inzardergisi.com
Tel: 0212 610 25 80
Fax: 0212 610 25 81

Bu haberler de ilginizi çekebilir