• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Meteorolojiden Sağanak Yağmur Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Karadeniz, İç Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Batman, Bitlis ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Ordu, Samsun, Sinop ve Kastamonu`nun İnebolu ilçesinde aralıklarla yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, kuzeydoğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, güney iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ordu, Samsun, Sinop ve Kastamonu`nun İnebolu ilçesinde yerel olarak aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz`in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Kırıkkale ile Ankara çevrelerinin öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ve İnebolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı zamanla çok bulutlu, Bitlis çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara:
Çok bulutlu (13/27)
İstanbul: Parçalı bulutlu (22/30)
İzmir: Az bulutlu ve açık (24/33)
Bursa: Parçalı bulutlu (19/30)
Konya: Parçalı bulutlu (13/25)
Adana: Az bulutlu ve açık (22/34)
Mersin: Az bulutlu ve açık (25/34)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (17/32)
Batman: Az bulutlu ve açık (14/33)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (20/33)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (18/30)
Mardin Az bulutlu ve açık (21/29)
Van: Parçalı bulutlu (9/23)
Bingöl: Parçalı bulutlu (15/29)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir