• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Adana Basınından Bazı Haber Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da 3 Temmuz 2012 Salı yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

EKSPRES GAZETESİ: Durak Kendini Savundu
İçişleri Bakanlığı`nca hakkındaki soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendini savundu. Bugüne kadar hakkında yüzlerce inceleme dosyasından ancak birkaç dayanaksız dava açılabildiğini söyleyen Durak, \"Adana halkının 5 defa seçerek ortaya koyduğu demokratik ilkesi hala yok sayılıyor\" dedi.

Ofisinde düzenlediği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytaç Durak, İçişleri Bakanlığı tarafından 27 aydan bu yana açıkta tutulduğunu hatırlatarak, söz konusu süreçte 30`u mülkiye başmüfettişi olmak üzere toplam 78 müfettişin inceleme yaptığını ve bu incelemelerin de hala devam ettiğini anlattı.

Genç Kızı `6 Bin TL`ye Kuzenine Vereceklerdi
Adana`da kendisinin de sevdiği kuzenini kaçıran şahsı kalbinden bıçaklayarak öldüren genç ve cinayeti azmettirdiği öne sürülen genç kızın babası, `müebbet hapis cezası` istemi ile hakim karşısına çıktı. Mahkemede genç kızın, kuzenine 6 bin TL karşılığında evlendirileceği iddia edilirken, duruşma sonrasında taraflar birbirine girdi.

Cinayet Zanlısı Tutuklandı
Adana`da drenaj kanalında halıya sarılı halde cesedi bulunan kişinin Antalya`da yakalanan katil zanlılarından biri tutuklandı.

5 OCAK GAZETESİ: Kelepçeyle Kaçtı
Adana`da adliyeye sevk edilen eli kelepçeli zanlı, alt geçide atlayıp arkadaşının yardımıyla motosiklete bindi ve kaçtı.

Durak`tan Savunma
İçişleri Bakanlığı`nca hakkındaki soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendini savundu. Bugüne kadar hakkında yüzlerce inceleme dosyasından ancak birkaç dayanaksız dava açılabildiğini söyledi.

Bebekli Gaspçı Telekonferansla İfade Verecek
Adana`da 2 aylık bebeğiyle duygu sömürüsü yaparak kendisine yardımcı olmak isteyen 2 kişinin parasını ve cep telefonlarını gasp ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlanan kadın Ankara Kadın Kapalı Cezaevi`nde kaldığı için duruşmaya katılamadı. Tutuklu kadının ifadesi bir sonraki duruşmada telekonferans yöntemiyle alınacak.

Seyhan`da 2 bin 282 İşyeri Denetlendi
Zabıta ekipleri 1 Ocak ile 30 Haziran 2012 tarihleri arasındaki 6 ayda toplam 2 bin 282 iş yerini denetledi. Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda üreten iş yerleri ile gürültü ve çevre kirliliği yönünden eğlence mekanlarının ağırlıklı olduğu bu iş yerlerinden 108`ine çeşitli oranlarda para cezaları kesildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir