• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Van Valisi Saldırı İle İlgili Açıklama Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da depremzedeler için kurulan Vizontele konteyner kente saat 21.30 sıralarında PKK`lı oldukları iddia edilen bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Konteyner kentteki polis noktasına yönelik düzenlenen saldırıda 1 polis memuru yaralanırken bir polis hayatını kaybetti. Saldırı da yaralanan Murat Dilmaç (31) hayatını kaybederken olayda yaralanan polis Şükrü Yılmaz`ın ise tedavisi devam ediyor.

Saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Murat Dilmaç`ın İstanbul`da görev yaptığı, depremden sonra gönüllü olarak Van`a gelip ailesiyle saldırının düzenlendiği polis noktasının bulunduğu konteyner kentte yaşadığı öğrenildi. Yaralı olan polis memuru Şükrü Yılmaz ise 1973 Aydın doğumlu olduğu ve hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil serviste bulunan Yaralı polis Şükrü Yılmaz`ı ziyaret eden Van valisi Münir Karaloğlu kısa bir açıklama yaptı.

Saldırının konteyner kentte bulunan polis noktasına yönelik olduğunu aktaran Karaloğlu, \"Saldırıda bir polis arkadaşımızı kaybettik. Kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz. Diğer polis Arkadaşımızın durumu iyi hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor. Hayatını kaybeden polis arkadaşımız aslen Van`ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. Ve ailesiyle birlikte konteynerkentte kalıyordu. Depremden sonra İstanbul`dan gönüllü olarak geçici süreliğine buraya gelmişti. Maalesef depremle boğuşan bu halka bu eşkıyaların son zulmüdür.\" şeklinde konuştu.

Ayrıca Karaloğlu, saldırıyla ilgili herhangi bir gözaltının yaşanmadığı ancak arama tarama çalışmalarını devam ettiğini de belirtti. (Fırat Arslan Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir