• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Bakan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye temel hak özgürlüğü, ekonomi ve demokratik standartlarla eskisiyle kıyaslanamayacak kadar çok ileri derecede olduğunu söyledi.

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel ve ulusal basından birçok üyesi olan Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Derneğini dün saat 21.30 da ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Açılış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Kemal Çelik, cemiyetin kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verip Batman`daki gazetecilerin sorunlarını anlattı. Konuşmasının devamında Batman`ın çözüm önemli sorunlarına dikkat çekti.
Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Bakan Şimşek, hiç kimsenin Batman`ı şiddetle, terörle, baskıyla anılmasını istemediğini ve bunun arzulanan bir durum olmadığını belirterek, "Batman`ın huzura, iş ve aşa ihtiyacı var. Bunlarında birbiriyle çok güçlü ilişkisi var." dedi.

 

Sorunun temeline inmek gerektiğini ve Batman`ın ifade eden Bakan Şimşek, "Burada sorunun temeline inmek lazım. Batman niye bu şekilde ekrana, gündeme geliyor. Batman bunu hak ediyor mu, bunu sormak lazım." ifadelerini kullandı.

 

8,5 yılda ülkenin büyük bir değişimden geçtiğini söyleyen Bakan Şimşek, "Türkiye temel hak özgürlüğü, ekonomi ve demokratik standartlarla eskisiyle kıyaslanamayacak kadar çok ileri derecededir. Hal böyleyken bölgemizde bu tür olayların yaşanması üzücüdür." dedi.

 

2002`de iktidar olduktan 10 gün sonra OHAL`i kaldırdıklarını söyleyen Bakan Şimşek, AK Parti hükümeti olarak yaptıkları hakkında özetle şunlara değindi: "OHAL` i AK Parti kaldırdı. Sivilleşmede DGM`yi kaldırdık. MGK`nın yapısını değiştirip, danışma şekline dönüştürdük. İşkenceyi kaldırdık. Kürtçe üzerindeki engelleri kaldırdık. TV`de Kürtçe yayın var engelleyen yok. İngiltere`de 20 gün gözaltı süresi var. Türkiye`de bir gündür. Savcının talimatı yoksa içeride tutulamıyor."

Veysi Demir, M. Salih Özcan-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir