• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Bursa Bilim Yaz Kampı Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin desteği ve Bursa Teknik Üniversitesi`nin akademik katkılarıyla Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından yürütülen Bilim Yaz Kampı, 3. dönemini de sertifika töreniyle noktalandı.

 

Okulların kapanmasıyla başlayan ve 3 hafta boyunca konaklamalı ve konaklamasız olarak iki farklı içerikte gerçekleştirilen `Bilim Yaz Kampı`, 100 öğrenciyi bilimle buluşturdu. Son dönemi de tamamlanan kampa Marmaris`ten katılan Sevgi Baran, duygularını, \"Bir takımyıldızı daha parladı\" sözleriyle dile getirdi. Kampa katılan öğrencilerin velileri de çocuklarının Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çatısı altında bilimsel çalışmalar yapmalarından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, `Bilim Yaz Kampı`nın büyük ilgi gördüğünü belirterek, gençleri ve çocukları bilimsel çalışmalarla buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Kampın son dönem öğrencilerine sertifikalarını dağıtan Bilim ve Teknoloji Merkezleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, \"Türkiye`nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklara baktıkça heyecanlanıyorum, gururlanıyorum. İyi bir gelecek için çocuklarımız azimle çalışmalılar\" dedi.

 

Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., bilim ve teknoloji kamplarına ara vermeden devam ediyor. 1-7 Temmuz tarihlerinde TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi`nin katkılarıyla 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen `Uygulamalı Fizik Yaz Kampı-2`, 13-19 Temmuz tarihleri arasında TÜBİTAK ve Bursa Teknik Üniversitesi`nin katkılarıyla lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek `Genç Mühendislik Akademisi` de Kültür A.Ş.`nin gelecek projeleri arasında yer alıyor. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir