• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Şehid Metin Yüksel`in Katili Kasetten Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşam Gazetesinde Yazan Nagehan Alçı makalesinde kaset skandalı kahraanlarından İhsan Barutçu`nun Şehid Metin Yüksel`in katili olduğu iddia edildi.

İşte o makale...

Metin Yüksel cinayeti ve İhsan Barutçu

Metin Yüksel 80 öncesinin önemli İslamcı gençlik önderlerinden biriydi. İstanbul`daki Fatih Akıncılarının lideri...
***
Ben size bugün farklı bir şey anlatacağım. Son günlerin `kaset kahramanı`, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ile ilgili bir şey. 10 yıldır il başkanlığı yapan, parti içinde büyük iktidar sahibi olan İhsan Barutçu ile ilgili. Kaset maset değil, bu şahsın başka bir meselesi. Asıl tartışmamız gereken nokta...
***
Ülkücü camia içinde güvendiğim kaynaklar İhsan Barutçu ismini duyunca kaset değil 23 Şubat 1979 gününü hatırlıyorlar. Metin Yüksel`in öldürüldüğü günü. Çünkü bu cinayeti Barutçu ile beraber bir arkadaşının tertiplediğini iddia ediyorlar.
***
Metin Yüksel 80 öncesinin önemli İslamcı gençlik önderlerinden biriydi. İstanbul`daki Fatih Akıncılarının lideri... O dönem MSP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı olan Tayyip Erdoğan`ın dava arkadaşı ve yol arkadaşıydı aynı zamanda.
***
Yüksel bir cuma namazı çıkışı Fatih Camii avlusunda bir pusuyla katledildi. Akıncılara yönelik planlanan ilk büyük cinayetti bu. Muhtemelen amaç, ısrarla silahlı terör eylemlerinden uzak duran İslamcı gençliği de bu kan döngüsüne dahil etmekti.
İddiaya göre işte şu an MHP İstanbul İl Başkanı olan ve kasetle gündeme gelen İhsan Barutçu, Metin Yüksel`in katil zanlılarından biri. Metin Yüksel cinayetinden yargılanmış, mahkum olmuş ve 1991 affına kadar da bu suçtan hapis yatmış. Cinayetin görgü tanıkları İhsan Barutçu`nun bu cinayeti bir arkadaşıyla beraber organize ettiğini söylüyorlar. Bu tanıklardan biri de Yüksel`in katledildiği sırada yanında olan arkadaşı Mehmet Ali Tekin. Tekin`e göre Barutçu`nun ortağı tetiği çekmiş. Tekin bunun üzerine müdahale etmeye kalkışınca İhsan Barutçu Tekin`in sırtına silah dayamış ve `Sakın davranma` demiş.
***
Bugün Türkiye`nin en köklü partilerinden birinin İstanbul il başkanı ve milletvekili adayından bahsediyorum. Bu çok ciddi bir iddia. Bir an önce şu soruların yanıtları açığa çıkmalı: Barutçu, Yüksel cinayeti planlarının içinde miydi? Cinayetten yargılandı ve ceza aldı mı? Bu cinayetin üstü örtülmeye mi çalışılıyor?
***
Bir de başka mesele var: Yüksel`in yakın çevresine göre bu cinayeti planlayan Özel Harp Dairesi`ydi. O halde İhsan Barutçu Özel Harp Dairesi`ne mi çalışıyordu? Öyleyse çok vahim çünkü o zaman şunu da sormamız gerek: Hani MHP tüm bu karanlık işler ve illegal aktörlerle bağlantısını kesmişti? İstanbul İl Başkanlığı gibi bir makama bu yapılarla bağlantılı birini oturtabiliyorsa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
***
Kasetle, bel altı vuruşlarla siyaseti kirletmek ahlak dışı. Gelin MHP`yi tartışacaksak bunlar üzerinden tartışalım...
Not: Cevap vermek isterse köşem İhsan Barutçu`ya açıktır.

Akşam / Nagehan Alçı

Bu haberler de ilginizi çekebilir