• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Yaz Geldi Akrep Sokma Vakaları Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da her sene yaz aylarında vatandaşların korkulu rüyası haline gelen akrepler, bu yıl da korkutmaya devam ediyor.

 

Özellikle İluh, Huzur ve Yeşiltepe Mahallelerinde görülen akrepler, her sene onlarca insanın hastanelik olmasına neden oluyor. Yaz aylarında İluh, Huzur ve Yeşiltepe Mahalle sakinlerinin başı akreplerle dertte.

 

Türkiye`nin en sıcak illerinden Batman`da bu yıl mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklarla birlikte akrep sokmaları artış gösterdi.

 

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Adnan Tuna, \"Bölgesel olarak sıcak iklim olduğumuzdan dolayı Batman olsun bölge illerinde olsun akrep sokmaları sık yaşanmaktadır. Örneğin her yazın ortalama günde üç veya dört kişi hastanemize başvurmaktadır. Tabi il bazında diğer hastaneleri düşündüğümüzde bu sayı artmaktadır. Hastanemiz olarak bölge illerinden veya bölge ilçelerinden gelen hastalarımıza ilimiz içinden gelen hastalarımız olsun hastanemiz acil serviste ilk müdahaleleri yapılmaktadır. Hastalarımız bize başvurduğunda tıbbi tedavi gerekli ilk tıbbı tedavi serum tedavisi yapması gerekiyorsa yatış yatırarak tedavi yapmaktayız\" şeklinde konuştu. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir