• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Kur`an Eğitimine Rağbet Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye genelinde başlayan Yaz Kur`an Kurslarına giden milyonlarca öğrenci, Kur`an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Kur`an eğitiminde yaş sınırın da kalmasıyla camilerde her yaştan çocukları görmek mümkün…

Her il, ilçe, belde ve köylerde olduğu gibi Batman`ın Sason ilçesinde de Kur`an Kursları dolup taştı. Yaz Kur`an Kurslarının durumu ve müftülüğün çalışmaları hakkında Sason İlçe Müftüsü ilhan Güngör ile görüştük ve kendilerinden oldukça önemli bilgiler aldık.

Yaz Kur`an Kurslarına yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Güngör, Sason merkezinde 1000, köylerle birlikte 2 bine yakın öğrencinin olduğunu açıkladı. Güngör, Diyanet olarak, kurslara gelen öğrencilere Elifba, Cüz ve Kur`an-ı Kerim hediye edildiğini söyledi.

Sason`da imam açıklarının olduğunu ifade eden Güngör, "Sason`da 21 sözleşmeli ve 22 kadrolu olmak üzere toplam 43 imama ihtiyaç var. Atama yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Son zamanlarda Sason`da artan intihar olaylarına ilişkin sorulan soru üzerine Güngör, okulların kapanmasıyla bir öğrencinin intihar ettiğini ve daha öncede liseli bir öğrencinin intihar ettiğini hatırlatarak, "televizyon ve internete" dikkat çekti ve Sason`da bulunan 23 tane internet cafenin filtreleri olmadığını söyledi.

Çocuk ve gençlere sahip çıkılmak adına yaz Kur`an Kurslarında 1,5 saat Kur`an, yarım saat dini bilgiler ve yarım saatte namaz tatbikatı yapıldığını sözlerine ekledi.
(Veysi Demir, M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir