• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Şanlıurfa Barosu: `Yok mu Denetleyen`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Barosu, geçen hafta yaşanan bir kavgada, masum bir çocuğun kafasına aldığı kurşunla ağır bir şekilde yaralandığı olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yetkilileri göreve davet etti.
 

Birtakım olayların dayandığı sebep veya bu sebeplerin yol açtığı sonuçların görülmediği belirtilen açıklamada, "Örneğin, çok yakın zamanda cezaevinde çıkan yangında 13 canımızı bıraktık. Oysa konu çok önceden Baromuz tarafından gündeme getirilmişti ve göz göre göre gelen bu ölümler zamanında yapılacak iyileştirmelerle engellenebilirdi. Şimdi benzer bir durum, acı bir şekilde apansız yakalayıverdi bizi. Hem de şehir ortasında herkesin kullandığı bir otobüste" ifadeleriyle geçen hafta yaşanan olay hatırlatılarak, olayın bir oda seçimi nedeniyle yaşandığına dikkat çekildi.
 

Üretici birliklerinin yeterince denetlenmediği savunulan açıklamada, "Denetim yapılması halinde hukuk dışı ilişkilere kaynaklık eden dolayısıyla benzer olaylara neden olan bu ortam ortadan kaldırılmış olur. Aksi halde bataklığa gözlerimizi kapayarak sivrisineklere kızmaya devam edeceğiz. Denetim mekanizmalarının işletilmesi ile ilgili olarak Denetimden sorumlu olanları uyarıyoruz. Bilindiği üzere görev olarak tanımlanan hususlarda gereğini etkin olarak yerine getirmeyen kamu görevlileri de hukuk önünde suç işlemiş olurlar. O halde yapılması gereken bu kurumları denetlemekle görevli ve sorumlu sayılan Bakanlık, Valilik, Sayıştay ve Birlik Denetim Kurulları gibi kamu denetçilerinin görevlerini yapması ve bunları şeffaf bir şekilde Şanlıurfa halkıyla paylaşmasıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Basına düşen ise sürecin takipçisi olmaktır gözlemcisi olmak değil. Bu yönde şimdiye kadar etkin bir denetim yapıldı mı? Kamuoyunun bunu bilmeye ihtiyacı var. En başta söylediğimizi tekrar ediyoruz. Yok, mu denetleyen?" diye soruldu. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir