• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
AB Çatırdıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ekonomik krizden çıkış için daha sıkı bir siyasi ve ekonomik birliğin kurulması önerisi İngiltere’yi AB’den ayrılma seçeneğini ciddi bir şekilde değerlendirmeye itti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere‘nin Avrupa Birliği üyeliğinin referandumla halka sorulabileceğinin sinyalini verdi. Cameron, AB ile ilişkinin ticari düzeye indirilmesini halkoylamasına sunmaya hazır olacağını ancak bunun için doğru bir zaman olmadığını ifade etti.

YENİDEN MÜZAKERE


Avrupa Birliği’yle kurulan ilişkiden memnun olmadığını belirten Cameron, yapılması gerekenin AB’den temelli çıkmak yerine bu ortaklığın yeniden müzakere edilmesi olduğuna inandığını ifade etti.

Başbakan Sunday Telegraph Gazetesi için yazdığı makalesinde, her ne kadar zamanlamanın doğru olmadığını söylese de son çıkışıyla, Avrupa Birliği’nden ayrılmayı savunanları cesaretlendirdi.

Cameron’un Muhafazakâr Partisi’nin etkin isimlerinden eski İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox bugün önemli bir konuşma yapacak. Fox’un bu konuşmasında İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması gerektiğini savunması bekleniyor.

100 VEKİLDEN MEKTUPLU UYARI

Bu arada üyesi olduğu Muhafazakâr Parti’den 100 vekil de kısa süre önce Cameron’a bir mektup gönderdi. Vekiller mektupta Cameron’dan, AB’den ayrılmak için referanduma gidilmesini istedi. Dışişleri Bakanı William Hague ise dün bir açıklama yaparak, İngiltere’nin referandum için AB’nin krizden çıkış formülü konusunda vereceği kararın beklenmesini önerdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir