• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Diyarbakır Bismil`de Doktora Şiddet Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil Devlet Hastanesi`nde görevli Doktor Harun Erdem, 28 haziran Perşembe akşamı acil bölümde bir hasta yakının saldırısına uğramıştı. Aldığı yumruk darbesiyle burnunda kırık meydana gelen doktor, rapor alarak konuyu adli merceklere intikal ettirmişti.

 

Sağlık- Sen Bismil şubesi üyesi bir grup sağlık çalışanı, yaptıkları basın açıklamasıyla sağlık sektöründe çalışanların uğradığı şiddet ve kötü muameleleri protesto etti.

 

Bismil Eğitim Bir-Sen Şubesi`nin de destek verdiği açıklama, Sağlık-Sen Bismil temsilcisi Özcan Dağhan tarafından okundu.

 

Yanlış Sağlık Politikalarıyla Sağlık Çalışanlarını Vatandaşla Karşı Kaşıya Getiriliyor
Doktor Harun Erdem`e yapılan saldırıyı kınamak amacıyla toplandıklarını hatırlatan Dağhan, Türkiye`deki doktorların, Avrupa`daki meslektaşlarına göre altı kat fazla çalıştıklarını ifade ederek, \"Sağlık çalışanları ağır yorucu çalışma koşullarına rağmen övgüyü hak ederken yanlış sağlık politikaları nedeniyle şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık sistemindeki bütün aksakların sorumlusu olarak maalesef sağlık çalışanları gösteriliyor. Sağlık çalışanlarıyla vatandaş karşı karşıya getiriliyor\" sözleriyle sağlık politikalarını eleştirdi.

 

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaretin artık rutin bir hale geldiğini belirten Dağhan, \"Hastaya bir an önce ulaşmaya çalışan ambulans şoförü korna çaldığı için dövülmekte, hastaya müdahale eden sağlık çalışanları saldırıya uğramakta ve hekimler istenilen ilaçları yazmadıkları için hakarete uğramaktadırlar. Konuşmamın başında belirttiğim gibi hastanemiz Acil Servisinde görev yapan Doktor Harın Erdem arkadaşımız darp edildi, Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek bu çirkin olayı kınıyoruz\" dedi.

 

Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan sözlü ve fiziki saldırıların önlenmesi için caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğinin yapılmasını isteyen Dağhan, Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan bu tür saldırıların son bulmasını dileyerek, saldırıya uğrayan Doktor Harun Erdem`e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir