• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
İsrail Gazze`yi Bugün Yine Bombaladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran ayı boyunca Gazze`ye hemen her gün saldırı düzenleyen ve bölgede 6`sı çocuk olmak üzere 23 kişinin şehit olmasına yol açan İsrail işgal güçleri bu saldırgan ve düşmanca tutumlarını Temmuz ayında da aynen sürdürme niyetinde oldukları mesajını vermek için daha ayın ilk günlerinden saldırılarını başlattılar.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin Gazze`deki muhabirinin verdiği bilgilere göre İsrail işgal güçleri bugün (2 Temmuz Pazartesi) sabah erken saatlerde, henüz ortalık aydınlanmaya başlamadan saldırılarını başlattılar. Üstelik hem hava, hem kara ve hem de deniz cihetinden saldırılar düzenlediler.

İşgal güçlerinin hava saldırılarında Zeytun mahallesindeki bir tarım arazisinin hedef alındığı ifade edildi. Ancak saldırıda herhangi bir ölüm veya yaralanma olup olmadığına dair henüz bir bilgi alınmış değil.

Deniz cihetinden de Han Yunus sahilinde balık avlamakta olan Filistinlilerin sandalları hedef alındı. Bu saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı ifade edildi.

Kara cihetinden de Bureyc mülteci kampı doğusunda tarım arazilerini hedef alan saldırı gerçekleştirildi.

Dün akşam saatlerinde de işgal güçlerinin Gazze sınırlarına yaklaşmaları sebebiyle Filistinli mücahitlerin müdahale etmeleri üzerine çatışma çıkmış ve Filistin direnişi sınırda uzun bir alan üzerinde işgalci saldırganları zorlamıştı. İşgal radyosu bu olayda Gazze`nin orta kesimlerinde bulunan el-Bureyc ve Cihru`d-Dik beldelerinin doğusunda işgal güçlerine ait bir askerî buldozerin zarar gördüğünü haber vermişti. İşgal radyosu konuyla ilgili haberinde mücahitlerin hedef aldığı askerî güçlerin sınır boyunca ölçüm çalışmaları yaptıkları iddiasında bulundu. Ancak bu bölgede şimdiye kadar sınıra yaklaşan işgal güçlerinin saldırıdan başka bir şeye niyetlenmedikleri bütün tecrübelerden biliniyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir