• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

ÖZGÜR HABER: YOL ÇİLESİ!
Diyarbakır`ın Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi`nde Örfioğulları Vakfı arazisi üzerinde konut inşaatı yapan 9 Müteahhit, yol nedeniyle Belediyeye tepki gösterdi. Ruhsat aldıkları halde belediyenin yol, su ve alt yapı çalışması yapmadığından yakınan müteahhitler, kendi imkânları ile yaptıkları yol nedeniyle köylülerin saldırısına maruz kaldıklarını söyledi.

Sürdürülebilir Müzakere
Başbakan Erdoğan`la yaptığı 1,5 saatlik görüşme ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, görüşmenin toplumsal beklentinin sonucunda gerçekleştiğini, nezaketli bir buluşma olduğunu söyledi. Zana, ``Oslo görüşmelerinin yeniden başlaması gerektiğini, Öcalan`ın ev hapsine alınabileceğini ifade ettiğini`` ifade etti.

GÜNEYDOĞU GÜNCEL: ALLAH RIZASI İÇİN BU HALİMİZİ GÖRÜN
Diyarbakır Yenişehir Şehitlik Semtinde yaşayan Yağcı ailesinin 3 çocuğunun Epilepsi hastalığına yakalanması, aileyi zor durumda bıraktı. Yenişehir ilçesi Şehitlik Semtinde harabe şeklinde bir evde yaşayan Yağcı ailesinin yaşadığı durum, içler acısı. Mehmet, Habib ve Macit Yağcı kardeşler, yaşlarının 8-10 olmasıyla birlikte Epilepsi hastalığına yakalandı. Evde yatalak bir şekilde yaşam mücadelesi veren engelli kardeşler, yardım bekliyor. Baba Murat Yağcı, yaşadıkları bu durumdan ötürü büyük zorluk yaşadığını ifade ederek, \"Allah rızası için halimi görün\" diye sitem etti.

Ofis Boğaz Gibi
Diyarbakır`ın Ofis Semtindeki trafik yoğunluğu, İstanbul`daki Boğaz Köprüsünü andırıyor. Diyarbakır`ın Ofis Semtindeki trafik yoğunluğu, İstanbul`daki Boğaz Köprüsünü andırıyor. Ofis Semtinde yaşanan trafik sıkışıklığı, sürücüleri canından bezdirdi. Sürücüler, Ofis`teki caddelerden geçebilmek için dakikalarca bekliyor. Ofis Semtindeki alt geçitten itibaren Vilayete kadar araç kuyruğu oluşurken, sürücüler bazen bu yolda kontak kapatıyor. Bir kadın sürücü, Diyarbakır trafiğinin çekilmez hale geldiğini, özellikle Ofis Semtindeki caddelerde seyretmenin ise eziyet olduğunu söyledi.

Hilar`a Ziyaretçi Akını
Diyarbakır`ın Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde bulunan ve Anadolu`nun en eski mağara yerleşim alanlarından biri olan Hilar Mağaraları uzun süren çalışmaların ardından turizme kazandırıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir