• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Kastamonu, Sinop, Yozgat, Sivas çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Sinop, Samsun ve Ordu illerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir..

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Yozgat ve Sivas çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; zamanla bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık kuzeyi parçalı ve çok bulutlu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (14/28)
İstanbul: Parçalı bulutlu (21/30)
İzmir: Az bulutlu ve açık (23/34)
Bursa: Az bulutlu (17/29)
Konya: Az bulutlu (15/26)
Adana: Az bulutlu (19/36)
Mersin: Az bulutlu (25/34)
Diyarbakır: Az bulutlu (17/33)
Batman: Az bulutlu (13/33)
Şanlıurfa: Az bulutlu (20/33)
Gaziantep: Az bulutlu (19/31)
Mardin Az bulutlu (19/28)
Van: Parçalı bulutlu (9/24)
Bingöl: Parçalı bulutlu (14/28)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir