• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyet Yemekleri Şişmanlık Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimlerinin yaptığı incelemede diyet ürünlerde normal şekere göre 200 kat daha fazla tatlandırıcı bulunuyor. Diyet ürünlerde kullanılan aspartam insanda baş ağrısı, şişmanlık, unutkanlık, bulantı, depresyon, yorgunluk, uykusuzluk, çarpıntı, panik atak ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklara sebep oluyor.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu ile Prof. Dr. Şenol Dane`nin "Farkına varamadığımız tehlikeler, gazlı içecekler, enerji içeceği meyve suları" başlıklı makalesi ilginç bilgileri ortaya koydu. İki hekimin makalesinde verdiği bilgiye göre, ketçap, toz kahve kreması, kola, gazoz, şekerleme, meyve suyu, hazır çorba, çikolata, puding, hazır kek gibi ürünlerde şeker yerine mısır şurubu kullanılıyor. Bir diğer adı nişasta bazlı sıvı şeker olan mısır şurubunda fruktoz oranı yüzde 80 oranında bulunuyor. Fazla fruktoz tüketimi diyabet, kan yağı, kalp hastalığı, karaciğer yağlanması ve yüksek tansiyona yol açıyor.

KANSERE KADAR SAYISIZ HASTALIK
Diyet kola, diyet reçel, diyet şekerlemelerde kullanılan aspartam adlı tatlandırıcı tehlikesine dikkat çeken Prof. Yiğitoğlu, bu maddede 200 kat daha fazla tatlandırıcı içerdiğini belirtti. "Bir bavul aspartam 1 kamyon şekere denk geliyor." diyen Yiğitoğlu, bazı baklavacılarda yarı yarıya ucuz satılan baklavaların ucuz olmasının nedeninin de aspartam olduğunu dile getirdi. Fareler üzerinde 2 yıl süren çalışmada aspartam verilen farekelerde 3 kat fazla beyin tümörü tespit edildiğini aktaran Yiğitoğlu, "Kilo almamak için içilen diyet kola, zero kolada tatlandırıcı aspartam kullanılıyor. Aspartam vücuda girdiğinde insülün salgısına yol açıyor. Böylece kan şekerimiz düşüyor ve acıkıyoruz. Sonuçta daha fazla yiyecek kilo alıyoruz." uyarısında bulundu. Yiğitoğlu, aspartamın kansere yol açma riski de taşıdığına işaret etti.

ENERJİ İÇECEKLERİ VE MEYVE SUYU
Enerji içeceklerinin de özellikle çocuklarda şiddete eğilime neden olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şenol Dane ise bu ürünlerin tüketilmemesini tavsiye etti. Meyve sularının da 105 santigrat derecede ısıtılarak raf ömürlerinin uzatıldığına işaret eden Dane, "Bu işlem sırasında meyvedeki B ve C vitaminleri büyük ölçüde değerini kaybediyor. İlla meyve suyu tüketilecekse yüzde 100 meyve suları alınmalıdır. Ancak en iyisi tabi meyve yemek en sağlıklısıdır. Çünkü meyvede bol miktarda vitamin ve barsak sağlığı için çok faydalıdır." değerlendirmesi yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir