• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Karakola Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Erciş ilçesi Yukarı Akçagedik Köy`ünde oturan Murat Polat (16), köyde dolaşırken gördüğü bir cismi eve getirerek onunla bilezik yapmak istedi. Ancak bulduğu cismin elinde patlaması sonucu hayatını kaybetti.

 

Ailenin Avukatı Baran Bilici`nin başvurusu üzerine Erciş Cumhuriyet başsavcılığıca Akçagedik Karakol Komutanlığı hakkında soruşturma başlatıldı. Murat Polat`ın otopsi raporu henüz çıkmazken, olay hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Soruşturma kapsamında gerekçe olarak askeriyenin araziyi atış sahası olarak kullanması olarak belirlendi.

 

Bu güne kadar askeriyenin buralarda atış yaptıklarını belirten köylüler her an ölümle burun buruna kaldıklarını ancak bu güne kadar şikayetçi olmadıklarını dile getirdi. Bu olaydan sonra askeriyenin bir daha burada atış talimi yapmalarını istemediklerini belirten köylüler, çocuklarının ölmesinden çok korktuklarını kaydetti.

 

Yapılan araştırma sonucu değerlendirmelerini anlatan ailenin avukatı Baran Bilici Murat Polat`ın ölümünden Akçagedik Karakol Komutanlığının sorumlu olduğunu söyledi. Bilici, köyde incelemelerde bulunduğu sıralarda arazide patlamamış onlarca bombaatar türü mermilerin olduğunu, arazinin bir an önce temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Burhan Teke - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir