• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

VAN OLAY: Şeyh Said: Muhakkak Ki Ölümüm Allah ve İslam İçin Olacaktır
Şehadetinin 87. yılında Şeyh Said`i, Özgür-Der tarafından Fatih PTT önünde yapılan etkinlikle anıldı. Yapılan konuşmalarda Şeyh Said`in İslam için kıyam ettiğine vurgu yapılırken, İstiklal Mahkemeleri arşivlerinin açılması için TBMM`ye bir mektup gönderildi.

Her Gün Yeni Bir Okul
Van Merkez Gövelek İlköğretim Okulunun temel atma töreni İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır`ın katılımıyla gerçekleşti.

Depremzedeler Memleketlerine Dönmeye Devam Ediyor
Van`da meydana gelen 7,2`lik depremin ardından Bingöl`e yerleşen depremzedeler memleketlerine geri dönüyor.

VAN POSTASI: Çaldıran Belediye Başkanı Yıldırım, Sel bölgesinde Van`ın Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, önceki hafta aşırı yağış sonucu oluşan sel nedeniyle zarar gören köyleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Van`da Konut Hak Sahipliği Başvuru Süresi Uzatıldı
Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetimi(AFAD) Başkanlığı, Van merkezde konut hak sahipliği için yapılan başvuru süresini19 Temmuz 2012 tarihine kadar uzattı.

GAZETE VAN: Köylülerin Telefon Görüşme Maratonu
Van`ın Muradiye ilçesindeki bazı köylüler GSM hatlarının çekmemesi üzerine vatandaşlar çıktığı tepelerde bir başkasıyla telefonda ancak konuşabiliyor.

İkinci Depremzede Grubu Kampa Alındı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nün Gevaş ilçesinde bulunan Gençlik Kampı Merkezi`ne gelen depremzede ve 16-17 yaş arası 2. grup, bir hafta boyunca deniz etkinlikleri, geziler, sportif faaliyetler, el sanatları, tiyatro, müzik ve eğlence gibi faaliyetler yapacak.

VAN SESİ: İnşaat İşçilerin Tehlikeli Yolculuğu
Van`da inşaat işçilerinin çalışma bölgesine iş makinesinin kepçesinde ayakta yaptıkları yolculuk görenleri şaşırttı.

Doğu Anadolu: Düğünü Sel Götürdü
Van`da deprem nedeniyle düğünleri ertelenen ve gün içerisinde nikahları kıyılan 100 çift için düzenlenen konser etkinliği sağanak yağış nedeniyle başladığı gibi sona erdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir