• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: ENGELLİLER AYAKLANDI!
Diyarbakır`daki tüm engelli kurum ve kuruluşları bir çatı etrafında toplayan Diyarbakır Engelliler Meclisi, kentlerin engelli erişimine uygun hale getirilmesini 3 yıl erteleyen yasa teklifine, sert tepki gösterdi. Engelliler, \"Haklarımız ertelenirse, hesabını sandık başında sorarız\" dediler.

Pazar Günü Karanlıktayız
Diyarbakır Valiliği, Pazar günü 06.00 ila 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, \"İlimizde 01.07.2012 tarihlerinde 06.00 ile 12.00 saatleri arasında TEİAŞ İşletme Müdürlüğüne bağlı Diyarbakır-4 Trafo Merkezinde 154.34.5 KV yüksek gerilim teçhizatlarında bakım onarım ve 13.06.2012 tarihinde yanan çatının onarım çalışması yapılacağından Diyarbakır il merkezi ve kırsalında elektrik kesintisi yapılacaktır.\" denildi.


DİYARBAKIR SÖZ: BAŞKAN SERBEST!
14 Mayıs`ta Kulp ile Muş arasında PKK`nın kaçırdığı Ak Parti Diyarbakır Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ile Muş- Diyarbakır karayolunu keserek kaçırılan er Ali Sabancı serbest bırakıldı.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: FISTIĞIN YENİ DİYARI: ÇERMİK
Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde ``Yabani Antep Fıstığı Aşılama`` projesi kapsamında 28 yerleşim alanında 30 bin menengiç ağacı aşılandı. Çermik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yusuf Güden, \"Önceki yıllarda aşılanmış menengiç ağaçlarından bu yıl yaklaşık 600 ton yaş Antepfıstığı toplanması hedefleniyor.\"

20 Yıl Sonra Gözaltında
Yazar Musa Anter suikastinde tetikçilik yaptığı iddia edilen Hamit Yıldırım, Şırnak`ta gözaltına alındı. Hamit Yıldırım, Şırnak`ta gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır`a getirildi.

O YASAYA TEPKİ
Diyarbakır Engelliler Meclisi, kentlerin engelli erişimine uygun hale getirilmesini 3 yıl erteleyen yasa teklifine tepki gösterdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir