• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 30 Haziran 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.com; `Mereto Tırmanışı ve Bal Festivali Eylül`de`
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla Mareto Dağı tırmanışının ve Bal Festivali`nin eylül ayına alındığını söyledi.

`Yangında Yaralanan Hiranur`da Hayatını Kaybetti`
Batman`da geçtiğimiz çarşamba akşamı bir evde çıkan yangında ağır yaralanan 3 yaşındaki Hiranur yaşamını yitirdi.

Batman Pusula Gazetesi; `\"Şeyh Said`le İlgili Arşivler Açılsın\"`
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Şeyh Said ve 46 arkadaşının katledilişlerinin 87. yıldönümü münasebeti ile yazılı basın açıklaması‏ yaptı. Açıklamada, \"Hem ne için kıyam ettikleri, hem de idam edildikten sonra makberleri gizlenen Şeyh Said ve dava arkadaşı 46 yarenini; şehadetlerinin 87. yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz\" denildi.

`Görme Engelli Nurullah Mehmetoğlu Başka Birimde İşe Alınacak`
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Görme Engelli Nurullah Mehmetoğlu hizmet alımı ihalesinde, teknik şartlanmadaki şartlar nedeniyle işten çıkarıldığı ancak mağdur olmaması içinbaşka bir birimde işine devamı sağlanacağı belirtildi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Mereto Tırmanışı ve Bal Festivali Eylül`de`
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla Mareto Dağı tırmanışının ve Bal Festivali`nin eylül ayına alındığını söyledi.

`Altın Ucuzlayınca Talep Azalıyor`
Altın fiyatlarının her geçen gün düştüğü Batman`da vatandaşlar ucuz altına rağbet etmiyor.

Batman Medya Gazetesi; `Meğer 5 Aylık Hamileymiş`
Önceki gün Akyürek mahallesindeki evlerinde çıkan yangında fedakârca çocuklarını kurtarırken yaşamını yitiren 31 yaşındaki Emine Atalay`ın 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

`Sürgün Furyası Sürüyor`
Neredeyse kapasitesinin 3 katı tutuklu ve hükümlünün kaldığı Batman M Tipi Cezaevinde sürgünler devam ediyor.

Batman Gazetesi; `Sason`da Su Sıkıntısı`
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, ilçedeki su sıkıntısı ile ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı. Mevcut su sıkıntına değinen Başkan Arslan \"Sason`da, hiçbir dönemde yapılmayan yatırımları kendi dönemimizde yaptık. İlçede 100 yılda yapılamayanı 3 yılda yaptık. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Şuan mahalleler arasındaki yolları parke taşı ile döşüyoruz. Su sorununu gidermeye yönelik hazırladığımız projeyi daha da geliştirdik, bitme aşamasındadır.

`Sasonlu Üreticiler Sıkıntılı`
Sason`a bağlı köylerdeki çilek üreticileri, yılda üç mahsul aldıkları çilekten memnun olduklarını ancak bu yıl 2. mahsulde doludan dolayı istedikleri verimi alamadıklarını belirttiler.

Batman Postası; `Katil Zanlısı Kirvesiymiş!`
Önceki gün Beşiri ilçesi`nde meydana gelen cinayet olayı ile ilgili olarak sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Bu arada 8 ocuk Babası Halil Cengiz`i bıçakla öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı C. A. Adın da ki şahıs, dün akşam geç saatlerde Batman Emniyet Müdürlüğüne gelerek, teslim oldu.

`Sinan`da Trafik Kazası 4 Yaralı`
Batman-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Batman Barış Gazetesi; `Yangın 3 Can Aldı`
Batman`da önceki gece evlerinde çıkan yangında 3 çocuğunu kurtarıp, alevler arasında kalarak can veren 31 yaşındaki Emine Atalay`ın 5 aylık hamile olduğu belirtildi.

`TOKİ Resmen Tamam`
AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin 30 Haziran Emekliler gününü kutlayarak, 1188 adet konut için taleplerin toplanmasının TOKİ tarafından uygun görüldüğünü belirtti.

Batman Umut Gazetesi; `İşten Çıkarılan 44 Kişi Eylem Yaptı`
Batman Kamu Personelleri Tasarım İşçileri Derneği, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde işten çıkarılan 44 kişinin işten çıkarılmasını ve haksız bir ibranameyi imza atmaları istemlerini protesto etti.

Batman Duruş Gazetesi; `Sason`da Mereto Tırmanışı ve Bal Festivali Eylül`de Yapılacak`
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Sason`da Mereto Tırmanışı ve Bal Festivalinin Eylül`de yapılacağını belirtti.

`Ağ ve Bilgi Güvenliği Projesinin Kazanımları Sosyal Paydaşlarla Paylaşıldı`
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen Batman Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ait Leonardo da Vinci(LdV) adlı yurtdışı Hareketlilik projesi ile ilgili kazanımlar ve tecrübeler 27 Haziran 2012 Cuma günü Batman Ticaret ve Sanayi Odası`nın Konferans Salonunda düzenlenen bir sunum ile gerçekleştirildi.

Batman Doğuş Gazetesi; `Akrep Yine Soktu`
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte akrep vakalarında ciddi bir artık yaşanıyor. Dün bu artışa bir yenisi daha eklendi.

`53 Bin 930 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi‏`
Batman Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri gerçekleştirdikleri 2 ayrı operasyonda 53 bin 930 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Gross Şimdi De Başkentte`
Batman`da uzun bir süre önce kurulan Gross, Siirt ve İstanbul`un ardından şimdi de başkentte `Grossmall` adıyla büyük bir alış-veriş merkezinin açılışına hazırlanıyor.

`Karakol Komutanına Dava`
Kozluk-Gümüşörgü karakolunda geçen yılın Nisan`ın da arkadaşı er Kıvanç Ağaoğlu`nun silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Sevag Balıkçı`nın olayında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle karakol komutanı hakkında dava açıldı. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir