• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
CHP`de Değişmeyen Zihniyet: İslam Düşmanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da CHP`li Yenimahalle Belediyesi, İskilipli Atıf Hoca başta olmak üzere birçok alimin idam fermanını imzalayan İstiklal Mahkemesi Başkanı Ali Çetinkaya`nın ismini bir parka verdi. Yenimahalle Belediye Meclisi`nin 4 Mayıs 2011 tarihli toplantıda Belediye Başkanı Fethi Yaşar`ın verdiği önerge gündeme alınarak Ali Çetinkaya`nın isminin bir parka verilmesi kararlaştırıldı. AK Partili meclis üyeleri karara itirazda bulundu. İtiraza rağmen Fethi Yaşar, Komisyon Raporu`nu yazıldığı şekliyle oylamaya sundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.


MHP SESSİZ

Kararın çıkmasının ardındanAK Partimeclis üyelerinden bir kaç kişi Yaşar ile görüşerek, Ali Çetinkaya`nın TBMM`de tartıştığı Halit Paşa`yı kendi tabancasıyla vurarak öldürüldüğünü hatırlattılar. Yaşar`ın ise "Eli titremeden tam alnının ortasından vurdu. Atatürk`e laf söyleyen adamlar hak eder bunu" karşılığını verdiği öğrenildi. Kararın çıkması sırasında Belediye Meclisi`nde büyük bir tartışma yaşanırken, MHP`lilerin tarafsız kalmayı tercih ettiği görüldü. Selçuklu Vakfı Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, farklı bir CHP`li olarak gördükleri Fethi Yaşar`ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

PAKSÜT`E UZANAN İLGİNÇ AİLE

`Kel Ali` veya `Cellat Ali` olarak bilinen Ali Çetinkaya`ın bir diğer özelliği Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren Anayasa Başkanvekili Osman Paksüt`ün de dedesi olması. `Kel Ali`nin oğlu Emin Paksüt ise27 Mayıs sonrası Anayasayı hazırlayan komisyonun başkanvekilliğini yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir