• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Gövelek Köyü Yeni Okuluna Kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da meydana gelen depremlerden sonra en çok hasar gören kurumlar okullar olmuştu. Hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenilerinin yapımına devam edilirken Van merkez Gövelek ilköğretim okulunun da temelleri atıldı.

Okulun yapımını hayırsever iş adamı Bülent Sarıgül üstlenirken, okulun temel atma törenine Van il Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Sarıgül ailesi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cuma Beyde, okul idarecileri, öğretmenler ve köy halkı katıldı.

Van`a yapılacak en güzel yatırımın çocukların eğitimine katkı sağlamak olduğu dile getiren Sarıgül, \" Van`da yaşanan depremlerden sonra Van`a bir katkı sunmak istedik. Bu yüzden bu güzel köyümüze 8 derslikli bir okulun temelini atıyoruz. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim alarak gelecekte, insanlarına faydalı birer birey olmaları bizim en büyük mutluluğumuzdur. Okulumuzda okuyacak öğrencileri güzel yerlerde görmek istiyoruz\" diyerek bütün çocuklara şimdiden başarılar diledi.

İl Milli Eğitim müdürü Ali İhsan Sayılır ise katıldığı temel atma töreninde, depremden sonra devlet eliyle ve hayırsever iş adamlarının eliyle Van`a yeni okulların yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek \"Yapılan yatırımlar için devletimize ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitim imkânı bulmaları ve daha iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri için hayırsever işadamlarımızı ilimize davet ediyoruz. Yapılacak eğitim kurumları ile eğitimli yeni bir nesil yetişecektir\" ifadelerini kullandı (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir