• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ŞANLIURFA-Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ticaret ve Sanayi Odasının yaptırdığı yeni binaya taşınan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, Şanlıurfa`nın tarımsal yapısı hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ile Diyarbakır, Hatay, Konya, Isparta, Kahramanmaraş, Kars illerinden TKDK projelerini yerinde görmek ve eğitim çalıştayı oluşturmak amacıyla Şanlıurfa`ya gelen TKDK uzmanları katıldı. TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda yetkililer Vali Güvenç`e ve katılımcılara kurum faaliyetleri hakkında brifing sunduğu toplantıda, Şanlıurfa İl Koordinatörü tarafından 2007`den bu yana kullandırılmış ve kullandırılmaya devam edilen krediler hakkında verildi.

Vali Güvenç, Şanlıurfa`nın tarım ve sulama potansiyellerini anlatarak, \"Arkadaşlarımıza düşen görev de çiftçimize bu işin nasıl yapıldığını öğretmek. Bu projelerde o anlamda çok önemli ve etkili rol alabilir diye düşünüyorum. Tarım müdürlüğümüzün yüzde 50 hibe desteği var. GAP İdaremizin 3 yıllık bir eğitim projesi var. Şu anda 20 milyon TL harcıyorlar. 20 milyon TL sadece çiftçinin eğitimi için harcıyorlar. Şenocak köyünde örnek bir sahada yapılan çalışmalar var. Dün yapılan etkinliğe çok ciddi sayıda katılım sağlandı\" dedi.

TKDK`yı ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, TKDK`nın yeni hizmet yerinde başarılı hizmetler vermesi dileğinde bulundu. TKDK için özel bir gün olduğunu söyleyen Vali Güvenç, \"Kurumumuz için özel bir gün Hatay`dan Maraş`ta, Kars`tan gelen uzman arkadaşlar yerinde görüyorlar. Urfalı çiftçilerimizi ziyaret edip örnek çalışmaları görecekler\" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Çiftçilere davet
Çiftçilere seslen Vali Güvenç, \"Bu vesileyle de Şanlıurfalı Çiftçilerimize duyurmak istiyorum. Haziran ayının 18`den itibaren kurumumuz yeni bir çağrı dönemine başlamıştır. Çiftçilerimizden müteşebbislerimizden 124 milyonluk bu yeni projeden faydalanmak üzere proje yapmaları talebinde bulunuyoruz. Temmuz ayının 16`sına kadar kurumumuza sunulan projeler değerlendirilecek ve bunlara karşılıksız hibe verilecektir. Hibenin miktarı besi ve ahırlar için 650 bin Avro`ya kadar olabilecektir. Et ve Süt işleme tesisleri için ise 1,5 milyon Avro`ya kadar desteğimiz olacaktır. Bu paralar Avrupa Birliğinden sağlanmaktadır\" dedi.

Bu projelerden faydalanılmaması halinde AB`den ayrılan kaynağın başka ülkelere aktarılacağına dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç, \"Onun için Şanlıurfalı hemşerilerimizin süratle kurumumuza gelerek proje hakkında bilgi almalarını ve Temmuz`un 16`sına kadarda projelerini hazırlayıp sunmalarını rica ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden proje bekliyoruz. İnşallah bu proje döneminden de yüzümüzün akıyla çıkarız\" şeklinde konuştu. (Ali Durmaz-İLKHA)