• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
BDP`li Belediye`nin `Kur`an Çadırı` Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Tatvan ilçesinde her yıl 30 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında "Tatvan Doğu Anadolu Fuarı" açılıyor. Tatvan İnzar Kitapevi de fuarda "Kur`an Çadırı" açmak için Tatvan Belediyesine başvurdu, ancak BDP`li belediyeden geçen yıl olduğu gibi bu yılda izin çıkmadı.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Tatvan İnzar Kitapevi sahibi Fesih Ulugöl, 30 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında "Tatvan Doğu Anadolu Fuarı"nda İnzar Kitapevi olarak "Kur`an Çadırı" açmak istedikleri ve bunun için Tatvan`ın BDP`li belediyesine başvuruda bulunduklarını söyledi.

Belediye ise açılışa birkaç gün kala kendilerine yer tahsis edemeyeceklerini belirttiklerini ifade eden Ulugöl, bunun üzerine fuarda dükkân kiralama talebinde bulunduklarını, ancak belediye görevlilerinin "kitapçılara yer vermeyeceğiz" dediklerini söyledi.

Ulugöl, "Bu belediyenin bize karşı yaptığı ilk haksızlığı değil, aynı şekilde geçen yıl yine fuarda çadır kurduk, ancak fuarın açılışına 1 gün kala belediyenin engelleri yüzünden kurmuş olduğumuz çadırı kaldırmak zorunda kaldık. Bizler, BDP`li belediyenin takınmış olduğu bu tavrı Kur`an`a ve İslami eserlere karşı bir hazımlık olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu. (Erkan Yürek - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir