• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
MHP Kasetleri İçin BTK Nöbette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, MHP`li vekillerin görüntülerinin yer aldığı ikinci kaset olayında mahkeme kararını beklemeden resen harekete geçtiklerini ve 24 siteye erişimi engellediklerini açıkladı.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, kurumun yetkilileri ile birlikte gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. MHP`deki kaset skandalı ile ilgili önemli açıklamalar yapan BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Son olayların ardından BTK`da hukuki nöbet sistemine geçtik" diye konuştu. Açıklamasının daha önce kurumda nöbetçi bırakılmadığı anlamı taşımaması gerektiğine işaret eden Acarer, "Bu ,aldığımız ilave tedbirdir" dedi. Seçim sürecinde bu tür olayların arttığına belirten Acarer, son kaset olaylarının ardından kendilerinin de müdahale anlamında daha tecrübeli hale geldiklerini söyledi.


Bundan sonra konunun idari, teknik ve hukuki süreçte BTK uzmanları tarafından inceleneceğini ve anında müdahale edileceğini belirten Acarer, ikinci kasetin yurt dışından yayınlandığını kaydetti. BTK Başkanı Tayfun Acarer, ikinci kaset olayında BTK personelinin Cumartesi ve Pazar çalışarak URL`leri önlemeye çalıştığını bildirdi.


Başkan Acarer yine ikinci kaset olayında Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumunun mahkeme kararını beklemeden harekete geçtiğini ve önleme faaliyetleri yaptığını anlattı. Bu tip olaylarla daha iyi mücadele edebilmek için uluslararası bir kuruluş olan "Uluslararası İhbar Merkezi"ne üye olduklarını da ifade eden Acarer, "Bu tip olaylarla mücadele ederken uluslararası destek şart" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir