• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Yeterlik Sınavına Tepkiler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen \"Yeterlilik Sınavı\"nın sonuçları açıklandı. Ancak daha önceki yıllarda gündeme getirdiğimiz talepler dikkate alınmadığı için aynı sıkıntılar bu yılda yaşandı. Birçok aday, sınavda torpil yapıldığı iddia etmiş ve sözlü mülakatın kamera ile kayıt altına alınması talep edilmişti.


İlahiyat ve Medrese Mezununa 65 Puan Verildi
Mardin`in Kızıltepe ilçesinden Diyanet İşleri Başkanlığı`nın \"Yeterlilik Sınavı\"na katılarak 65 puan alan Muharrem Turgut, ilahiyat mezunu olmasına rağmen 3 yıldır sözlü sınavdan geçemediğini söyledi. Turgut, \"Ben ilahiyat mezunuyum, medrese eğitimini de almışım. 3 defa yeterlilik sınavına katıldım. Her seferinde yazılı sınavda yüksek puan almama rağmen sözlü sınavdan geçememişim. Ben yazılı sınavdan 92,5 puan aldım, sözlü de sorulan soruların çoğuna cevap verdiğim halde 65 puan verdiler. Bu son sözlü sınavda yarım sayfa Kur`an-ı Kerim okudum ve okuduğum ayetlerin manası okudum. Bu sınavda torpil yapıldığı yönünde iddialar var, bende bu iddiaların doğru olduğuna kanaat getirdim\" diye konuştu.


Çok Çalıştım, Ama 63,333 Aldım
Kamu Yönetimi mezunu ve İlahiyat ikinci sınıfı öğrencisi İsmail Çevik ise ana dilinin Arapça olduğunu, yazılı sınavlardan geçmesine rağmen bir türlü sözlü sınavdan geçemediğini söyledi. Çevik sözlerini şöyle sürdürdü, \"Özelikle ben sözlü sınava daha çok çalıştım, umutluydum. Sıvan sonuçları açıklandığında 63,333 olduğunu gördüm. Ben, sınav heyeti şahsında Diyanet İşler Başkanına ve Başbakana bu kadar hassas ve adilane sınav sonucu için teşekkürü bir borç bilirim!\" (Mahsum Erdem - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir