• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
ÖMSS Tercih Tarihleri Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERK - ÖSYM, \"Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik\" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapacağını duyurdu.

 

Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadroların yer aldığının ifade edildiği açıklamada Tercih Kılavuzu`nun 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacağı ifade edildi.

 

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS`ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekiyor.

 

Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM`nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. ÖSYM`ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

 

ÖSYM, 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemelerini istedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir