• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
D. Bakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü PKK Basınına Boyun Eğrdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Sağlam / Doğruhaber

PKK’nin yayın organı Fırat Haber Ajansı’nın geçtiği haber, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin halkın değerlerini gözetmek yerine PKK medyasının hassasiyetlerine daha fazla duyarlılık gösterdiğini ortaya koydu.
Önce 26 Haziran tarihli ANF’nin, “Kız ve erkek çocukları artık aynı havuzu kullanabilecek” başlıklı haberinden bir alıntı yapalım:

“Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bulunan yüzme havuzuna 7-12 yaş arası kız ve erkek çocukların kardeş olsalar bile aynı havuza girmelerinin yasaklanması ve konunun basına yansıması ardından yetkililer geri adım attı. Artık kız ve erkek çocukları aynı havuzu kullanabilecek…

ANF, 19 Haziran tarihinde uygulamayı haberleştirmiş, uygulanan yasak yazılı ve görsel medyanın gündeminde yer almıştı.”
Konu, müdürlüğe bağlı yüzme havuzunda erkek ve kızlar için ayrı kullanım saatlerinin uygulanmasıydı. Uygulamaya göre kız çocuklar sabah, erkekler ise öğleden sonra havuz kurslarına devam ediyorlardı.

Mesele ahlak ve edep olunca PKK medyasının hassasiyetinin çok kırılgan olduğunu, gay ve lezbiyenlere gösterdikleri ilgiden de anlaşılmaktadır. Lezbiyenliği neredeyse Kürt halkının özgürlük taleplerine indirgemekle eş tutan bu anlayışın, havuzlarda kız-erkek iç içe olmasına göstereceği gayri ahlaki tutumu anlamak mümkün oluyor da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu hassasiyete anında tepki vererek karma havuz uygulamasına geçmesi durumu karmaşıklaştırmaya yetiyor.

Şimdi PKK medyasının hassasiyetlerini bölge insanının hassasiyetlerine tercih etmekte hiçbir sorun görmeyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine şunu sormak hakkımız: 12 yaşına gelmiş erkek ve kız çocuklarının yüzme havuzunda iç içe olmalarına dönük basit ve düzeysiz bir propagandaya boyun eğerek geri adım atmanızla, hangi hassasiyet veya kimlerin hassasiyetlerini göz önüne almanızın bir sonucuydu?

Siz kendiniz, 12 yaşına gelmiş kız çocuğunuzu, el alemin 12 yaşındaki erkek çocuğuyla hem de havuzluk kıyafetle baş başa – iç içe bırakmayı düşünenlerden hatta bunu içselleştirenlerden misiniz?

Gay ve lezbiyenliği kutsayan malum kesim için karma havuz uygulaması belki de gay-lezbiyenciliğe ilk adım olarak değerlendirilir de sizlerin bu plana uyum sağlamanızın altında yatan sebepler ne olabilir?

Siyasi mi? İdeolojik mi? Ekolojik/Equllojik mi? ANFcilik mi? Yoksa bunların tümü mü?

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir