• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Şehid Medeni`nin Kendi Sesinden `Daye`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK`nın Diyarbakır`ın Silvan ilçesi Yolaç (Susa) köyünde yaptığı cami katliamı ve devletin korucular eliyle yaptığı saldırı ve göçe zorlama gibi nedenlerden doğan mağduriyetleri gidermek amacıyla Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde yaklaşık üç ay önce açılan Susa-Der , Susa Katliamı`nın 20. yıldönümü münasebetiyle Susa köyünde bir anma etkinliği düzenledi.

Türkiye`nin çeşitli kentlerinden gelen binlerce kişi, Susa Katliamı`nın 20. yıldönümünde Susa Şehitliği`nde buluştu. Susa köyüne tekbir ve salavatlarla giren vatandaşlar, önce katledilen Müslümanların mezarlarını ardından katliamın yapıldığı camiyi ziyaret ettiler. Ziyaretler sırasında hatıra fotoğrafları çektiren vatandaşlar, kimi zaman gözyaşlarına hakim olamadılar.

  Aşırı sıcağa rağmen etkinlik alanında bir an olsun ayrılmayan ziyaretçiler, program akışı içersinde sık sık tekbir getirdi. Susa Katliamı`nın anlatılışı sırasında vatandaşlar, PKK`ya lanet getirdi.

  Etkinlikte, 4 oğlunu Susa Katliamı sırasında kaybeden Hacı Mustafa Fidancı`nın konuşması sırasında katılımcılar gözyaşlarına hakim olamazken Fidancı`nın yaşadığı bunca acıya ve ilerlemiş yaşına rağmen metin duruşu herkes tarafından takdirle karşılandı.


Sunumunu Yusuf Batı`nın yaptığı anma etkinliği, PKK ve JİTEM tarafından katledilen 33 kişinin mezarı başında, Ahmet Batı`nın okuduğu Kur`an-Kerim ile başladı. Kur`anı Kerim tilaveti ardından ilahi sanatçıları Bilal ve Mustafa, Susa Şehitliği`nde medfun 33 kişinin ruhuna ithafen mevlid okudu. Mevlid sırasında sık sık salavatlar getirilirken etkinlik alanında manevi bir atmosfer oluştu.

  "Dört Oğlum Daha Olsaydı Yine İslam Uğruna Verecektim"

Mevlitten sonra, Susa Katliamı`nda Mehmet Sait, Mehmet Meki, Medeni ve Zeki Fidancı adlı evlatlarını yitiren Hacı Mustafa Fidancı kısa bir konuşma yaptı. Susa Katliamı`nda 4 oğlunun yaşamlarını yitirdiğini ifade eden Fidancı, "Çocuklarım diğer Müslümanlar gibi camide namaz kılıyorlardı. Sonra PKK mensupları gelip camiyi kuşatıp diğer Müslümanlar ile birlikte dört oğlumu camide tarayıp şehit ettiler. Ama İslam düşmanları şunu iyi bilsin ki dört oğlum daha olsaydı yine İslam uğruna, Allah`ın davası uğruna şehit vermek için bu yola koyacaktım" dedi. Hacı Mustafa`nın kısa konuşmasından sonra sık sık tekbirler getirilip PKK`ye lanet okundu.

  Daha sonra Mikrofona gelen Mehmet Said Fidancı PKK ve JİTEM tarafından katledilip şuan Susa Şehitliği`nde mezarları olan Selim Fidancı, Adil Yeşilbağdan, M.Ali Uslu, Mehmet Sait, Mehmet Meki, Medeni, Zeki Fidancı, Abdulhahim Ugras, M.Emin Kantar, Ahmet Kantar, Adnan Kantar, Hüseyin Çetinkaya, Muhammed Evyapan, Nuri Korhan, Ebedin Korhan, Osman Güneş, M. Veysi Katan, Abdurezzak Bozkurt, A.Hadi Zengin, Sabri Zengin, Hikmet Zengin, Cahit Sürek, M.Suat Sütşurup, Hanifi Yavuz, M.Şirin Demirdağ, Sadullah Samihsan, Maşallah Yavuz, Şeyhmuz Bal, Osman Yaşar, Abdulkuddus Yazgil, Yunus Başeğmez, Şükrü Bekçi, M.Şah Zengin`in hayatlarından kısa kesitler aktardı. Fidancının konuşması sık sık tekbirlerle kesildi ve katillere lanet okundu.

  Susa Şehitlerini Anma Etkinliği Molla Kerbela Şanlı`nın Kürtçe konuşması ile devam etti. Molla Kerbela, şimdiye kadar şehitlerini anmak için kendilerine izin verilmediğini hatırlatarak inşallah bundan sonra şehitlerimize vefa borcu olan ziyaretlerimizi yenileyip sıklaştıracağız dedi. Şanlı, `Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız` ayetini okuyarak, çünkü İslam davası için şehit olanların özgür olduğunu, Allah`ın misafirleri oldukları için de, Allah`ın kendilerine verdiği nimetlerden dolayı hoşnut ve memnun olduğunu belirti.

  Şehitler Sadece Allah Yolunda Öldürülmüş Olanlardır

Şanlı, Allah üzülmeyin gevşemeyin diyor diyerek, şehitlerin gittiği ve sürdürdüğü yolun hala devam ettiğini vurguladıktan sonra konuşmasına şu sözlerle sürdürdü: "Toplumumuzda bugün herkese şehit diyorlar. Burada şehitleri anmak için toplanmış olan değerli ve kıymetli Müslümanlar, şunu unutmayalım ki şehitler sadece ve ancak Allah yolunda öldürülmüş olanlardır. Batıl ve hak olmayan yolda öldürülenler kesinlikle şehit değildirler. Allah ve Peygamberi yolunda tevhit bayrağını dalgalandırmak için bu yolda öldürülenler, Allah yolunun yolcuları oldukları için şehittirler."

  Allah`ın Şehitlere Verdikleri Mükâfatlar

Şehidin daha sağ iken Allah`ın kendilerine cennetteki makamlarını gösterdiklerini ve bundan dolayı şehitlerin sürekli gülümser yüzlü olduğunu vurgulayan Şanlı, daha sonra Allah`ın şehitlere verdikleri mükâfatları ise şöyle sıraladı: " Şehit, şehit olduğu andan itibaren bütün günahları affolunur, şehit olduğu andan itibaren yerini hemen cennete görür, şehit kabir azabı görmez, korkaklıktan emin olur, dünya ve dünyadakilerden daha hayırlı olan bir vakar tacı ile taçlanırlar, şehit ailesinde ve akrabalarından 72 kişiye şefaat ediyor."
Allah yolunda başa gelen bela ve musibetlere karşı sabr etmedikçe cennete girilemeyeceğini ifade eden Şanlı, Allah`a hamd olsun ki bugün binlerce gencin şehitlerin davalarını omuzladıklarını ve bunun için ayağa kalktıklarını söyledi.

  Şanlı, "Ey Susa Şehitleri! Sevinin ve hoşnut olun bugün binlerce kişi sizin isimleriniz ile isimlenip davanızı omuzlamışlar" dedi.

PKK ve JİTEM tarafından katledilenleri anma etkinliği Bilal ve Mustafa`nın Susa`da katledilenler üzerine yazılan ağıtları okumasından sonra Ahmet Batı`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile son buldu.

  Etkinlikten sonra ziyaretçiler sesizce dağıldı.(Osman İçli-İLKHA)



 











Bu haberler de ilginizi çekebilir