• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2422.02
  • ...
TOKİ Emekliler İçin 1188 Adet Konut Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 30 Haziran Emekliler günü dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, emekliler gününü kutladı.

 

Uzun yıllardır çözüm bekleyen İntibak Probleminin kendi dönemlerinde çözüldüğünü belirten Güneştekin, 2000 yılından önce emekli olan 2,7 milyon SSK ve yaklaşık 12 bin Bağ-kur emeklisi için İntibak Çalışmasının yapıldığını ifade etti.

 

İntibak yasasının hiç kimsenin hesabında bir düşüşe neden olmayacağını dile getiren Murat Güneştekin, en yüksek artışın ise 339 TL olacağını belirterek burada yapılan artışların maaş zammı olmadığını aksine maaş farklılıklarının ortadan kaldırılması için yapıldığını söyledi.

 

Güneştekin, \"Gelir adaletini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların 2,7 milyon dosyanın taranıp gerekli bilgilerin revize edilmesinden sonra tasarının yasalaşması ile birlikte 2013 yılı Ocak ayında ödenebilecektir\" dedi.

 

`Batman TOKİ Emekli Konutları`
Batman Emekliler Derneğinin kendilerini ziyaret ederek Toplu Konut taleplerini belirttiklerini söyleyen Murat Güneştekin, \"İl teşkilatı olarak biz de sayın bakanımızın da yoğun desteği ve çalışmaları ile birlikte B ve C tipi konutların yapılmasına katkı sunarak, uygun taksit seçenekleri ile emeklilerimizin ev sahibi olmaları için büyük gayret gösterdik\" dedi.

 

1188 adet konut için taleplerin toplanmasının TOKİ tarafından uygun görüldüğünü anlatan Murat Güneştekin, Emekliler Derneğinin Alyans Düğün Salonunda tertip etmiş olduğu geceye katılarak dernek yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Kırşan`a, Dernek çalışmalarındaki başarılı hizmetlerden dolayı \"Başarı Plaketi\" verdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir