• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
`Beraat`a Yol Aramak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Şaban Ayının ikinci cumasında da Batman`da camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde önümüzdeki Çarşamba`yı Perşembe`ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili konusu işlendi. Bu gecede yapılacak ibadetin günahlardan temizlenmeye ve affa vesile olmasından dolayı önemli bir fırsat olduğu belirtildi.
 
Berat gecesi af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin vakti olduğu belirtilen hutbede, "Berat gecesi af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin vaktidir. Bu iklim mahrem yakarışlara, ulvî hüzünlere ve gözyaşı dökmeye gebedir. Bu gecede akacak gözyaşları çöküşün değil, kalbin yeniden hayat buluşunun sembolüdür. Çiçeklerin filizlenişinden önce toprağın neme doyması gibi, yeniden doğuşun bir hazırlığıdır bu gözyaşları" ifadeleri kullanıldı.
 
Allah`ın affı olmadan arınmak, merhameti olmadan kurtuluşa ermenin mümkün olmayacağını belirten hutbede, "Atamız Hz. Âdem ile eşi Hz. Havvâ`nın, yasağı çiğnediklerinin farkına vardıklarında, "Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka hüsrana uğrayanlardan oluruz" şeklindeki pişmanlık dolu gönülden niyazları üzerine Yüce Allah tövbelerini kabul etmiştir. O günden bugüne kadar af kapısı hep açık olmuştur ve insanlık var olduğu sürece de açık kalacaktır" denildi.

Af dilemek için zaman ve mekân şart olmadığını belirten hutbeye şöyle devam edildi: "Af dilemek için zaman ve mekân şart değildir, fakat bazı vakitlerin daha bereketli kılınmış olması, müminlere birer ikramdır. Gece seher vakitlerinde dua edenlerin Kuran`da övülmesi, Efendimizin (s.a.s) her gecenin son üçte birinde dua edenlerin dualarının kabul olacağını müjdelemesi bu mübarek vakitlerin önemini ifade eden en güzel örneklerden bazılarıdır. Önümüzdeki Çarşamba`yı Perşembe`ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat gecesi de bereketli zaman dilimlerindendir."
 
Hutbeye Peygamber Efendimizin (sav) Beraatle ilgili hadisi hatırlatılarak son verildi: "Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (keyfiyetini bilemediğimiz bir halde) en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: `Bağışlanma dileyen yok mu? Onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? Ona rızık vereyim…` buyurur"
(M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir