• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Şeyh Said`i Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Şeyh Said`i anma ve anlama etkinliği düzenledi.Etkinlik Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi konferans salonunda akşam saatlerinde başladı.

 

Etkinlik Çağrı TV programcılarından Abdullah Tokuş Hocanın selamlama konuşmasıyla başladı.

 

\"Onlar Büyük Bir Miras Bıraktılar\"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Emin Hakseven katıldı. Konuşmasında Şeyh Said`in hayatı ve mücadelesinden kesitler aktaran Hakseven, \"Şuanda İslam bu topraklarda yaşanıyorsa, İslam anlatılıyorsa bunda şeyhin ve dava arkadaşlarının şehadetinin ve dik duruşlarının büyük payı vardır. Onlar islamın izzetini korumak pahasına canlarını mallarını ve en kıymetli değerlerini feda ettiler. Onlar unutulmaz büyük bir miras bıraktılar. Bu mirasa sahip çıkmak ve bir sonraki nesile devretmek bizlerin üzerine borçtur.\" dedi.

 

Şeyh Said`in kıyam etme nedenlerini farklı yönlerden irdeleyen Hakseven Hoca, Şeyh Said`in \"Kur`an Kerim ayaklar altındayken iken ben nasıl rahat ederim. Ben Hz Hüseyin`den daha değerli değilim, benim ailem Hz Hüseyin`in ailesinden daha değerli değildir. Ben yarın Allah ve Resülüne nasıl bakarım.\" dediğini belirterek Şeyh Said`in daima islamı endişe ettiğini ve İslam uğruna canını ve malını feda ettiğini söyledi.

Etkinlik yapılan duayla son buldu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir