• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Mareto Tırmanışı ve Bal Festivali Eylül`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Ramazan ayı dolayısıyla Mareto Dağı tırmanışının ve Bal Festivali`nin eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Belediye çalışmaları ve düzenleyecekleri etkinlikler hakkında İlke Haber Ajansı`na konuşan Muzaffer Arslan, 25 yıldır belediyede hizmet ettiğini ve belediyedeki ilk işine temizlik görevlisi olarak başladığını ifade ederek en son belediye muhasebe müdürü iken 2009 seçimlerinde aday olup başkan seçildiğini kaydetti.
 
Sason`da, hiçbir dönemde yapılmayan yatırımların kendileri döneminde yapıldığını aktaran Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, "Sason`da 100 yılda yapılamayanı 3 yılda yaptık. Alt yapı çalışmaları yapıldı" dedi. Arslan, " Belediye olarak şuan mahalleler arasında yolları parke taşı ile döşüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Sason`da Su Sıkıntısı
Sason`daki mevcut su sıkıntına değinen Arslan, "Projeyi geliştirdik bitme aşamasındadır. Proje biterse, 1-2 aya sıkıntımız kalmayacak. Yeşil alanlar da musluk suyu kullanıldığında sıkıntı oluyor" dedi.
Sason Belediyesi olarak genel yatırımlar hariç Hükümetten belediyeye özel bir katkı almadıklarını vurgulayan Arslan, "BDP`li belediyeler bizden daha çok alıyor. 15 yıl öncesinin borcunu ödedim. Batman`ın terk borçsuz belediyesiyiz" ifadelerini kullandı.
 
Mereto Tırmanışı ve Bal Festivali Eylül`ün İlk Haftasında
Geçen yıl 31 Temmuz`da yapılan Mereto Dağı tırmanışının Ramazan ayının 20 Temmuz`da başlaması nedeniyle eylülün ilk haftasında yapılacağını aktaran Arslan, "Bal Festivali ile denk getirip 3 gün devam edilecek şekilde yapılacak. Bal festivali ve tırmanışı Ramazandan dolayı eylülün ilk haftasına alındı"
 
Soru üzerine Sason`da, geçen yıl 50-60 ton bal üretildiğini bu yıl üretimin düşük olduğunu belirten Arslan, "Batman`da büyük marketlerde Sason balı diye satılan balın Sason balıyla ilgisi yoktur" dedi. (Veysi Demir, M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir