• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
YURTKUR`a Başvuru Tarihleri Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, 2010-2011 öğretim yılı yurt, burs ve kredi başvuru tarihlerin bildirildi.

 

Buna göre, 2012-2013 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı`na girerek, bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanacak öğrenciler yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi için sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren başvurabilecek.

 

Yükseköğretim kurumuna devam eden ön lisans, lisans ve yüksek lisans ara sınıf öğrencileri 2 Temmuz-5 Ağustos; yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler 17 Eylül-7 Ekim tarihlerinde başvuru yapacak.

 

Başvurular Kredi ve Yurtlar Kurumu`nun ``www.kyk.gov.tr`` internet sitesinden yapılacak.

 

İlk defa bir yüksek öğretim kurumuna girecek olan öğrencilerden kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenlerin müracaatları ÖSYM tarafından sonuçların açıklandığı tarihten itibaren kurumun internet adresinden yapılacak.

 

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 3-14 Eylül`de yapılacak. Yedek listeden yurda girmeye hak kazananların kesin kayıtları ise, 17 Eylül`de başlayacak.

 

Yurtlar 10 Eylül 2012 tarihinde hizmete açılacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir